Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Η "τρέλα" του Pokémon go του Χρήστου Σ.

«Ο Μικρός Δημοσιογράφος» Χρήστος Σ. μας παρουσιάζει το πρώτο του άρθρο στο νέο μας project, εκφράζοντας με σαφήνεια και επιχειρήματα την προσωπική του άποψη για το ηλεκτρονικό παιχνίδι  «Pokémon Go», που είναι μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για έξυπνες συσκευές-κινητά, η οποία κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2016. 


Το παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να πιάνουν εικονικά πλάσματα, τα οποία ονομάζονται Pokémon, και εμφανίζονται μέσω ενός ειδικού λογισμικού στην οθόνη του κινητού ή του tablet, η οποία αποτυπώνει μέσω κάμερας τον πραγματικό κόσμο. 
Ας διαβάσουμε το άρθρο που μας έγραψε:

POKEMON GO
Το παιχνίδι που έχει προκαλέσει 
τα περισσότερα ατυχήματα εν ώρα παιχνιδιού…

Όλοι γνωρίζουμε το γνωστό παιχνίδι Pokémon go που έχει συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Όμως το παιχνίδι αυτό στην πραγματικότητα έχει προκαλέσει πολλά ατυχήματα. 
Το παιχνίδι συνδέεται με τον χάρτη κι αυτό δείχνει την θέση σας, σε αυτούς που το έχουν δημιουργήσει και το ελέγχουν και αυτό είναι πολύ άσχημο, γιατί όταν παίζετε το παιχνίδι μπορούν να δουν σε ποιο σημείο βρίσκεται ο χρήστης του παιχνιδιού (δηλαδή να δουν το σημείο που βρίσκεται το σπίτι σας) και με αυτό τον τρόπο σας παρακολουθούν.
Εκτός από αυτό το Pokémon go συνδέει την πραγματικότητα με την φαντασία δηλαδή σας δείχνει ότι βλέπετε μαζί και με ένα πλασματάκι ονόματι Pokémon που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Πολλοί παίχτες που προσπαθούν να πιάσουν το ανύπαρκτο Pokémon είναι τόσο εθισμένοι που δεν βλέπουν που πηγαίνουν κυνηγώντας το Pokémon αφού αυτό το παιχνίδι το παίζουν και από το κινητό τους, βρισκόμενοι στον δρόμο ,σε καφετερίες γενικά εκτός σπιτιού με αποτέλεσμα να παθαίνουν κάποιοι από αυτούς ατυχήματα επειδή δεν προσέχουν που πηγαίνουν. 
Μπορεί περνώντας τον δρόμο να παίζουν το παιχνίδι και να μην ελέγχουν το δρόμο, με αποτέλεσμα να χτυπηθούν από κάποιο αυτοκίνητο που θα περνά εκείνη την στιγμή για αυτό λοιπόν συνιστάται να μην παίζετε αυτό το παιχνίδι που έχει αποδειχτεί επικίνδυνο.

Ο μαθητής της Δ2 τάξης 

XΡΗΣΤΟΣ Σ.

Ενδεικτικές φωτογραφίες κατά τη χρήση του παιχνιδιού 


Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η "τρέλα" του Pokémon go του Χρήστου Σ.

  1. Χρήσιμο άρθρο Χρήστο. Συμφωνώ μαζί σου πρέπει να σκεφτόμαστε τους κινδύνους ενός παιχνιδιού πριν το παίξουμε.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s