Συμμετοχή στον 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Ο θαυμαστός κόσμος της Άλκης Ζέη»

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης
Την περσινή σχολική χρονιά 2015-2016 με τους μαθητές της Δ τάξης με αφορμή την ώρα της φιλαναγνωσίας που υπήρχε στο περσινό Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών συμμετείχαμε στον 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Ο θαυμαστός κόσμος της Άλκης Ζέη» που διοργανώθηκε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Ο 5ος Μαραθώνιος, που υλοποιήθηκε με την έγκριση της Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Διευθύνσεις Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε. & Δ.Ε. – Τμήματα Γ΄ του Υπουργείου Παιδείας (Αρ. Πρωτ/λλου: Φ15/168513/Δ2), βασίστηκε στο έργο της  Άλκης Ζέη, της σημαντικότερης εν ζωή Eλληνίδας συγγραφέα.
Η Άλκη Ζέη, σταθερή αξία για τη σύγχρονη λογοτεχνία μας, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, πολυβραβευμένη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τα πιο σημαντικά βραβεία. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και προτείνονται για ανάγνωση και για μελέτη και στα σχολεία του εξωτερικού.
Τα παιδιά της Δ΄ Δημοτικού, κλήθηκαν να εμβαθύνουν στις ιστορίες των βιβλίων: Το Καπλάνι της Βιτρίνας και Ο Θείος Πλάτων, να προβληματιστούν πάνω σε πλήθος διαχρονικών κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων και να εκφράσουν δημιουργικά τις βαθύτερες σκέψεις τους.

   Στους μαραθωνο-δρόμους της Δ’ τάξης και για εμένα που συμμετείχαμε με μεγάλη χαρά και προσμονή κάθε εβδομάδα για την ανάγνωση των βιβλίων στην τάξη, το αναγνωστικό μας ταξίδι ήταν συναρπαστικό και θα μας μείνει αξέχαστο.
Για τη συμμετοχή των μαθητών
στον 5ο Μαραθώνιο,
στάλθηκε ένα ωραίο αναμνηστικό.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?