Η δράση έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Teachers4europe, στα πλαίσια καινοτόμων δράσεων Περιβαλλοντικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δρω στη φύση κι εξερευνώ τη βιοποικιλότητα» που υλοποιείται στη Δ2 τάξη τη σχολική χρονιά 2016-2017 και στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο διεθνές ευρωπαϊκό δίκτυο με συμμετοχή 15 ευρωπαϊκών χωρών «Learning about forests – Μαθαίνω για τα Δάση» υπό την αιγίδα του δικτύου Ecoschools-Οικολογικά Σχολεία της ΕΕΠΦ-FEE Foundation for Environmental Education.
Επίσης, η δράση εντάσσεται στις δραστηριότητες που υλοποιούμε συμμετέχοντας στο δίκτυο της WWF “Καλύτερη ζωή στο σχολείο” με τίτλο “Τα μικρά σποράκια” .
εταξύ ριζών και φυλλώματος) και προσεκτικά το αφαιρέσαμε από τη γλάστρα. Τοποθετήσαμε το δεντρολίβανο όρθιο στο λάκκο, έτσι που να αγγίζουν οι ρίζες του τον πάτο του λάκκου χωρίς να πιέζονται. Με το άλλο χέρι μας δώσαμε προσοχή στις ρίζες τη φυσική τους θέση.
Βάλαμε πρώτα το επιφανειακό χώμα που είχαμε βγάλει από το λάκκο και το πιέσαμε γύρω από το φυτό με τις παλάμες και τα δάχτυλα ανοιχτά ώστε να έρθει το χώμα σε επαφή με τις ρίζες.
Στο τέλος το ποτίσαμε και προσθέσαμε προστατευτικό δίχτυ.
Το δεντρολίβανο είναι ένα από τα ευκολότερα φυτά στο πότισμα. Στέγνωσε τελείως; Τότε το ποτίζεις! Αν το βλέπετε λίγο βρεγμένο καλύτερα μην το ποτίσετε. Προτιμήστε πρώτα να στεγνώσει καλά το χώμα του.