Παρακολούθηση παιδικής παράστασης Καραγκιόζη: Ο Καραγκιόζης Ειρηνιστής

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Την Τρίτη παρακολουθήσαμε στο σχολείο μας την παιδική παράσταση του Θεάτρου Σκιών “Ο Καραγκιόζης Ειρηνιστής” από τον ταλαντούχο καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Πλέσσα

Ο Χρήστος Πλέσσας γεννήθηκε στην Αμαλιάδα και είχε την τύχη να γεννηθεί σε μία οικογένεια με παράδοση στο θέατρο σκιών. Πατέρας του ο Φώτης Πλέσσας και παππούς του ο Αντώνης Πλέσσας (Αντώναρος), από τους πιο φημισμένους καραγκιοζοπαίχτες της Πελοποννήσου. Αναμενόμενο λοιπόν να αγαπήσει τον Καραγκιόζη από παιδική ηλικία.

Αρχικά, ο κ. Πλέσσας ανέφερε στους μαθητές την ιστορία του Καραγκιόζη, την προέλευσή του, στοιχεία από τη ζωή του καθώς ήταν πραγματικό πρόσωπο και τόνισε την αξία της διατήρησης της λαϊκής μας παράδοσης. Στη συνέχεια, ακολούθησε η παράσταση καθώς όλοι οι μαθητές ανυπομονούσαν να την παρακολουθήσουν!

Η παράσταση ήταν εξαιρετική! Πέρασε κοινωνικά μηνύματα στα παιδιά και έδωσε έμφαση στην αξία της ειρήνης, της αγάπης και της αλληλεγγύης των ανθρώπων. Όλα τα παιδιά αλλά και εμείς οι δάσκαλοι γελάσαμε πάρα πολύ!! Για άλλη μια φορά, το θέατρο σκιών μας εντυπωσίασε και μας κατέπληξε!

Στο τέλος της παράστασης, ο κ.Πλέσσας αφού έλαβε το δυνατό χειροκρότημα όλων μας, εξήγησε στους μαθητές της Α’ τάξης την τέχνη του Θεάτρου Σκιών με απλά λόγια, καθώς είχαν περιέργεια να δουν τι κρύβεται πίσω από τον μπερντέ!!!

Όλα τα παιδιά ευχαριστήθηκαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Ανυπομονούν να δουν σύντομα την επόμενη παράσταση Καραγκιόζη!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα στοιχεία για τον Καραγκιόζη μπορείτε να επισκεφθείτε το Σπαθάρειο Μουσείο στο Μαρούσι Αττικής. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ .

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?