Η σουίτα εφαρμογών γραφείου OOo4Kids

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης
Η σουίτα OOo4Kids είναι μια σουίτα εφαρμογών γραφείου φιλική προς τα παιδιά και σχεδιασμένη για χρήση στο σχολείο που δημιουργήθηκε από το OpenOffice.org και σχεδιάστηκε μαζί με άτομα της εκπαίδευσης (καθηγητές, εκπαιδευτές κλπ). Αποτελείται από τα τέσσερα εργαλεία του OpenOffice απλοποιημένα για χρήση από παιδιά. Tα Writer, Calc, Impress, Draw.
Παιδαγωγική Αξιοποίηση

Είναι προσανατολισμένη για χρήση στην εκπαίδευση. Τα χαρακτηριστικά της που την κάνουν καταλληλότερη από το άλλες σουίτες (π.χ. Microsoft Office) είναι: 

Writer

  • Εστιάζει στην προσβασιμότητα στα κυριότερα χαρακτηριστικά του εργαλείου.
  • Το περιβάλλον του χρήστη εξαρτάται από το επίπεδο του χρήστη: ο καθηγητής μπορεί να αλλάζει τη ρύθμιση. Έτσι, ένας αρχάριος μαθητής θα έχει ένα πολύ απλό interface, ενώ ο προχωρημένος θα έχει το πλήρες interface.
  • Επίσης περιέχει και ένα font κατάλληλο για άτομα με δυσλεξία
Calc
Οι λειτουργίες που παρέχονται έχουν σκόπιμα περιοριστεί σε αυτά που θα χρειαστεί ένας μαθητής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με στόχο να απλοποιηθεί το interface. Μόνο τα χρήσιμα σε ένα μαθητή κουμπιά έχουν διατηρηθεί.
Τα λογιστικά φύλλα του  OOo4Kids περιέχεουν 256 γραμμές και 64 στήλες και έχει προκαθορισμένα μόνο ένα φύλλο (αντί για 3). Ανάλογα το επίπεδο του χρήστη, αλλάζει και η λίστα των διαθέσιμων μαθηματικών συναρτήσεων. Όλες οι μαθηματικές συναρτήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά δεν είναι όλες απαραίτητα ορατές στη λίστα των προτεινόμενων από τον wizard.

Draw
Μια γραμμή εργαλείων έχει εισαχθεί με σκοπό την απλοποίηση του Draw. Ο χρήστης έχει, επιπρόσθετα από τα βασικά σχήματα, μια συλλογή από πιο ειδικά σχήματα, όπως banners, αστέρια και legends.
Μπορείτε πανεύκολα να δημιουργήσετε από απλά μέχρι πολύπλοκα σχέδια.

Οδηγίες εγκατάστασης
Η σουίτα OOo4Kids είναι διαθέσιμη για όλα τα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα και είναι φυσικά ελεύθερη. Μπορείτε να την κατεβάσετε από το http://educoo.org/TelechargerOOo4Kids.php.
Είναι μεταφρασμένη σε πολλές γλώσσες όπως και στα ελληνικά (γραμμή el)

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα λειτουργίας της σουίτας χωρίς εγκατάσταση (έκδοση portable). Μπορείτε να την κατεβάσετε και να την δοκιμάσετε χωρίς να την εγκαταστήσετε (μέγεθος 69,4ΜΒ) και αν σας φανεί χρήσιμη την κρατάτε.
Αύριο θα σας παρουσιάσω αναλυτικότερα τα τέσσερα εργαλεία του OOo4Kids.

πηγή:Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών etwinning

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?