Τι είναι το Computer Science Unplugged;

από Love Teaching by Archodoula
1 λεπτά ανάγνωσης
Επιστήμη υπολογιστών….χωρίς υπολογιστή!

Το CSUnplugged είναι μια συλλογή από δωρεάν δραστηριότητες που διδάσκουν την Επιστήμη των Υπολογιστών μέσα από τη συμμετοχή σε παιχνίδια και παζλ με χρήση καρτών, σχοινιών, μαρκαδόρων και άλλων υλικών που υπάρχουν σε ένα σχολείο.
Οι δραστηριότητες εισάγουν τους μαθητές σε βασικές έννοιες των υπολογιστών, όπως οι δυαδικοί αριθμοί, οι αλγόριθμοι και η συμπίεση δεδομένων, χωρίς οι μαθητές να ασχολούνται και να αναλώνονται σε τεχνικές λεπτομέρειες που βλέπουμε συνήθως στους υπολογιστές.
Το CSUnplugged είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, από παιδιά δημοτικού μέχρι ενήλικες και από οποιοδήποτε υπόβαθρο σχετικά με τους υπολογιστές. Εφαρμόζεται ήδη σε όλο τον κόσμο για πάνω από 20 χρόνια σε σχολικές τάξεις, κέντρα επιστημών κ.α.

Το CS Unplugged αποτελείται από 25 δραστηριότητες καθεμιά από τις οποίες παρουσιάζει και κάποια έννοια της επιστήμης των υπολογιστών. Οι δραστηριότητες περιγράφονται στο web site http://csunplugged.org και πολλές από αυτές έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά.

πηγή:Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών etwinning

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?