Αύξηση πνευματικής ικανότητας με μουσική εκπαίδευση

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης
Σήμερα σας παραθέτω ένα χρήσιμο συνοπτικό άρθρο σχετικά με τα οφέλη της μουσικής εκπαίδευσης, ιδιαίτερα για τα μωρά, τα νήπια και τα μικρότερα παιδιά. Αναφέρεται στην έρευνα της Kathryn Brunner,  εκπαιδευτικού μουσικής για 17 χρόνια στις ΗΠΑ.
Συνοπτικά τα οφέλη βοηθούν στους παρακάτω τομείς:

Μουσική ανάπτυξη
Η ικανότητα του παιδιού σας να μαθαίνει μουσική είναι ισχυρότερη από τη γέννησή του έως τους 18 μήνες. Τα παιδιά μαθαίνουν περισσότερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο 18 μηνών σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο 18 μηνών στη ζωή τους. Ο δεύτερος σημαντικότερος χρόνος για τη μουσική ανάπτυξη στη ζωή του καθενός είναι από 18 μηνών έως 5 ετών.

Διανοητική ανάπτυξη
Η μουσική είναι η μόνη δραστηριότητα ή αντικείμενο που συμμετέχει ενεργά και στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου ταυτόχρονα. Εκείνοι που αρχίζουν να σπουδάζουν μουσική πριν από την ηλικία των 7 ετών και να συνεχίσουν μέσα από τα εφηβικά χρόνια, θα έχουν ένα μέσο σκορ IQ 7,5 βαθμών υψηλότερο από εκείνους που δεν μελετούν τη μουσική.
Γλωσσική ανάπτυξη
Η μουσική εκπαίδευση προωθεί την πρώιμη ανάπτυξη του ακουστικού δικτύου επεξεργασίας στον εγκέφαλο. Αυτό είναι το δίκτυο που χρησιμοποιείται για την κατανόηση των ήχων και την εκμάθηση της προφορικής γλώσσας. Τα τραγούδια εισάγουν νέες λέξεις λεξιλογίου με γρήγορη διαδοχή και με τη σειρά τους ενισχύουν σημαντικά το λεξιλόγιο εργασίας του παιδιού.

Ανάπτυξη γραμματισμού
Τα επίπεδα γραμματισμού έχουν δείξει ότι βελτιώνουν μεταξύ ενός και τριών βαθμών βαθμού με συνεπή μουσική εκπαίδευση που αρχίζει από τη γέννηση με δραστηριότητες τόσο απλές όσο τραγούδια, μουσικά παιχνίδια, ακρόαση μουσικής, επαναλαμβανόμενα ρυθμικά ή τονοειδή μοτίβα και μάθηση ενός οργάνου στην ηλικία 5-7.
Φαντασία
Η ζωή χωρίς μουσική θα ήταν ζοφερή. Η μουσική ανοίγει έναν εντελώς νέο κόσμο σε ένα παιδί. Δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να αποκτήσει γνώσεις για τον εαυτό του, τους άλλους και κυρίως για την ίδια τη ζωή. Αυτές οι ιδέες συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη διατήρηση της δημιουργικότητας του παιδιού. Επειδή ένα παιδί ακούει και συμμετέχει σε κάποια μουσική κάθε μέρα, είναι προς το συμφέρον του παιδιού να κατανοήσει τη μουσική όσο το δυνατόν πληρέστερα.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?