Χρόνια ευλογημένα!

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Αγαπημένοι μου,

Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά με τον Χριστό πάνω από όλα κι ότι θέλει ας δώσει στον καθένα ξεχωριστά η Χάρις του!!! Εύχομαι υγεία, αγάπη, υπομονή,πίστη και δύναμη στη ζωή σας!

Ο Χριστός με τη μεγάλη Του αγάπη και με την μεγάλη Του αγαλλίαση που σκορπάει στις ψυχές των πιστών με όλες τις άγιες γιορτές Του, μας ανασταίνει αληθινά αφού μας ανεβάζει ψηλά πνευματικά. Αρκεί να συμμετέχουμε και να έχουμε όρεξη πνευματική. Τις γιορτές για να τις ζήσουμε, πρέπει να έχουμε τον νου μας στις Άγιες Ημέρες και όχι στις δουλειές που έχουμε να κάνουμε για τις άγιες ημέρες. Να σκεφτόμαστε τα γεγονότα της κάθε Άγιας Ημέρας και να λέμε την ευχή δοξολογώντας το Θεό. Έτσι θα γιορτάζουμε με πολύ ευλάβεια κάθε γιορτή. Όταν κανείς μελετάει τα γεγονότα της κάθε γιορτής, φυσιολογικά θα συγκινηθεί και με ιδιαίτερη ευλάβεια θα προσευχηθεί. Έπειτα στις Ακολουθίες ο νους να είναι στα γεγονότα που γιορτάζουμε και με ευλάβεια να παρακολουθούμε τα τροπάρια που ψέλνονται. Όταν ο νους είναι στα θεία νοήματα, ζει τα γεγονότα ο άνθρωπος, και έτσι δεν αλλοιώνεται.

Όσιος Παΐσιος

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ
Ήχος δ΄
Η γέννησίς σου Χριστέ ο Θεός ημών,ανέτειλε τω κόσμω το φως το της γνώσεως΄εν αυτή γαρ οι τοις άστροις λατρεύοντες,υπό αστέρος εδιδάσκοντο,Σε προσκυνείν, τον ήλιον της δικαιοσύνης,και σε γιγνώσκειν εξ΄ύψους ανατολήν,Κύριε δόξα Σοι.

ΚΟΝΤΑΚΙΟΝ ( Ποιήμα Ρωμανού του Μελωδού)
Ήχος γ’
Η Παρθένος σήμερον τον υπερούσιον τίκτει, και η γη το Σπήλαιον τω απροσίτω προσάγει. Άγγελοι μετά Ποιμένων δοξολογούσι. Μάγοι δε, μετά αστέρος οδηπορούσι΄δι΄ημάς γαρ εγεννήθη Παιδίον νέον, ο Προαιώνων Θεός.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?