Μαθαίνω τα ακτογραφικά στοιχεία!

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Ακτογραφικά στοιχεία είναι οι χερσόνησοι, οι κόλποι, τα ακρωτήρια, οι πορθμοί, οι ισθμοί, οι διώρυγες, τα νησιά και γενικά οι διάφορες μορφές που μπορεί να έχουν οι ακτές ενός τόπου.

Το σύνολο των ακτογραφικών στοιχείων μιας χώρας ονομάζεται οριζόντιος διαμελισμός.

Γεωγραφικοί όροι με βίντεο

Πολυδιάστατος χάρτης παρουσίασης και διάδρασης, με πληροφορίες για περισσότερους από είκοσι γεωγραφικούς όρους του ελληνικού αναγλύφου. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να γνωρίσουν καλύτερα οι μαθητές τον οριζόντιο και κατακόρυφο διαμελισμό της Ελλάδας και να εξοικειωθούν με πλήθος γεωγραφικών όρων (ποταμός, οροσειρά, βουνό, πεδιάδα, λίμνη, χερσόνησος, ακρωτήριο, νησί, κόλπος, πορθμός, όρμος, ισθμός, διώρυγα, νησιωτικό σύμπλεγμα, πέλαγος, σκόπελος, ηφαίστειο, φαράγγι, οροπέδιο). Το μαθησιακό αντικείμενο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να εξερευνήσουν τον χάρτη της Ελλάδας και να προβάλουν για κάθε γεωγραφικό όρο έναν σύντομο ορισμό, καθώς και έναν τρισδιάστατο χάρτη με μορφή εικονικής πτήσης – βίντεο.

Βρες τους γεωγραφικούς όρους της ξηράς!

Δραστηριότητα εξερεύνησης και άσκηση εντοπισμού στην εικόνα των γεωγραφικών όρων της ξηράς. Στόχος της άσκησης είναι η εύρεση δώδεκα γεωγραφικών όρων. Προκειμένου οι μαθητές να εξοικειωθούν με τους γεωγραφικούς όρους της ξηράς, δίνεται η δυνατότητα περιήγησης, προβάλλοντας μία φωτογραφία και έναν σύντομο ορισμό για κάθε όρο.

Γεωγραφικοί όροι της θάλασσας

Δραστηριότητα εξερεύνησης και άσκηση εντοπισμού στην εικόνα των γεωγραφικών όρων της θάλασσας. Στόχος της άσκησης είναι η εύρεση δώδεκα γεωγραφικών όρων. Προκειμένου οι μαθητές να εξοικειωθούν με τους γεωγραφικούς όρους της θάλασσας, δίνεται η δυνατότητα περιήγησης, προβάλλοντας μία φωτογραφία και έναν σύντομο ορισμό για κάθε όρο.

You may also like

2 σχόλια

Οι ακτές της Ελλάδας – Loveteaching 12 Νοεμβρίου 2021 - 11:00

[…] Μαθαίνω τα ακτογραφικά στοιχεία! Η μορφή και το σχήμα της Ελλάδας […]

Απάντηση
Τα βουνά της Ελλάδας – Loveteaching 11 Φεβρουαρίου 2022 - 09:47

[…] Μαθαίνω τα ακτογραφικά στοιχεία! […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?