Τιμή στους ήρωες! 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης

Η Εθνική μας επέτειος της 25ης Μαρτίου πλησιάζει!

200 χρόνια πέρασαν από τότε που οι ένδοξοι πρόγονοι μας αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία» όπως κατέγραψε με στίχους τα ιδανικά των Αγωνιστών ο Σαμιώτης λόγιος Γεώργιος Κλεάνθης.

«Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος», έγραφε στην Προκήρυξη της 24ης Φεβρουαρίου του 1821 ο Αλέξανδρος Υψηλάντης.

Παλαιών Πατρών Γερμανός

Το φρόνημα και η πίστη των Αγωνιστών του ‘21 υπάρχει μέσα στον λόγο και στις πράξεις τους. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έβαλε τον Σταυρό στην πρώτη σημαία που πρόχειρα κατασκεύασε. Χαρακτηριστικά ο ίδιος είπε, μετά την απελευθέρωση, στους μαθητές του πρώτου Γυμνασίου της Αθήνας: «Όταν πήραμε τα όπλα, πρώτα είπαμε υπέρ Πίστεως και ύστερα υπέρ Πατρίδος».

Στα Συντάγματα των Εθνικών Συνελεύσεων του Αγώνα, υπάρχει στο Προοίμιο η φράση η οποία και σήμερα διατηρείται στο Σύνταγμά μας: «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος!».

«Η Ελληνική Επανάσταση είναι η πιο πνευματική επανάσταση που έγινε στον κόσμο. Είναι αγιασμένη», επισημαίνει ο Φώτης Κόντογλου.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταφερθείτε στη διαδραστική εφαρμογή “Τιμή στους Ήρωες” όπου μπορείτε να μάθετε βιογραφικά στοιχεία και πολλές πληροφορίες για τους ήρωες του 1821!

Τιμή στους ήρωες! 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση…
by Λένα Παπασταυροπούλου
https://youtu.be/FMK0rRonmQc

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?