Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου 2021

από Love Teaching by Archodoula
5 λεπτά ανάγνωσης

Στις 2 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια μέρα Παιδικού βιβλίου. Διάλεξαν την ημερομηνία αυτή γιατί τότε γεννήθηκε ένας μεγάλος παραμυθάς ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Κάθε χρόνο μια διαφορετική χώρα αναλαμβάνει να δημιουργεί μια αφίσα και ένα μήνυμα που μεταφράζεται σε όλες τις χώρες. Φέτος η χώρα αυτή είναι οι Η.Π.Α.

Το μήνυμα γράφτηκε από την Αμερικανίδα ποιήτρια Margarita Engle, γεννημένη στο Λος Άντζελες από Αμερικανό πατέρα και Κουβανή μητέρα. Έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας και πλήθος διακρίσεων. Η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από τον Roger Mello, που γεννήθηκε στην Μπραζίλια το 1965. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από εκατό βιβλία, από τα οποία στα είκοσι πέντε είναι δικό του και το κείμενο. Τιμημένος από την ΙΒΒΥ με το βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν εικονογράφησης το 2014, έχει επίσης τιμηθεί με πολλά βραβεία από πολλές χώρες και σε πολλές χώρες έχουν εκτεθεί έργα του.

Πατήστε στον κάτω σύνδεσμο για το μήνυμα της IBBY για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 02.04.2021 “Η μουσική των λέξεων” Margarita Engle (Η.Π.Α.)

Ένα απόσπασμα από το μήνυμα:

Όταν διαβάζουμε το μυαλό μας βγάζει φτερά.

Όταν γράφουμε, τα δάκτυλά μας τραγουδούν…

… Όταν μοιραζόμαστε λέξεις οι φωνές μας

γίνονται η μουσική του μέλλοντος,

ειρήνη, χαρά και φιλία

μια μελωδία ελπίδας.

Ώρα για παιχνίδι!

Photo by Marta Wave on Pexels.com

Πόσο καλά γνωρίζεις τα παραμύθια; Πάτησε εδώ για να παίξεις.

Στη συνέχεια, άνοιξε τη μυστική βαλίτσα που με μεγάλη φαντασία και πρωτοτυπία έφτιαξε η Ευαγγελία Ταούλα!

Άφησε τη φαντασία σου να ταξιδέψει…

Ποιος θα μπορούσε να είναι ο ήρωας του βιβλίου;
Τι περιπέτεια πέρασε;
Ποιον συνάντησε;
Τον/την βοήθησε κάποιος ή κάτι;
Τι έγινε στο τέλος;

Τέλος, πατήστε στην επόμενη εικόνα για να δείτε και ακούσετε αγαπημένα παραμύθια!!!!

Καλή διασκέδαση σε όλους σας!!!

Υ.Γ. Μπορεί να σας ενδιαφέρει και η παρακάτω εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στην οποία το βιβλιοπωλείο Public προσκαλεί το κοινό την Παρασκευή 2 Απριλίου στις 17:30 σε μια σπάνια διαδικτυακή συνάντηση με κορυφαίους συγγραφείς και σκιτσογράφους, που θα μιλήσουν με διαδραστικό τρόπο για τους χαρακτήρες που δημιούργησαν και τις περιπέτειές τους! Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

You may also like

1 σχόλιο

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2022:Οι ιστορίες είναι φτερά, που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα – Love Teaching 2 Απριλίου 2022 - 16:51

[…] Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017 Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου 2021 Ένα καλό βιβλίο, είναι ένας […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?