Το παραμύθι της Πρωτομαγιάς

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Πρωτομαγιά ονομάζεται η πρώτη μέρα του Μαΐου και είναι ημέρα εορτασμού της άνοιξης για πολλές χώρες στο βόρειο ημισφαίριο. Η γιορτή αυτή έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα που γίνονταν πολλές εκδηλώσεις για τη Θεά Δήμητρα ή για τον Διόνυσο, για να γιορτάσει ο κόσμος τη γονιμότητα των αγρών, την καρποφορία της γης, την άνθιση της φύσης, το οριστικό τέλος του χειμώνα και τον ερχομό του καλοκαιριού.

depth of field photography of tulip flowers
Photo by Vural Yavas on Pexels.com

Πολλά από τα αρχαία έθιμα επιβιώνουν μέχρι και σήμερα. Στην Ελλάδα το πιο διαδεδομένο έθιμο είναι η δημιουργία του πρωτομαγιάτικου στεφανιού από λουλούδια κομμένα από τους αγρούς. (Ένα παρόμοιο στεφάνι έκαναν και στην αρχαιότητα κατά τη γιορτή των Θαργηλίων για καλή τύχη και καλή σοδειά.)

Το παραμύθι της Πρωτομαγιάς

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε “Το παραμύθι της Πρωτομαγιάς” που είναι βασισμένο στα “365 παραμύθια της Θείας Λένας” και περιγράφει τον πόλεμο μεταξύ του Ήλιου και του Χειμώνα για να έρθει ξανά η Άνοιξη την Πρωτομαγιά.

Anna Vrettou

Το λιώσιμο των πάγων

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ένα ντοκιμαντέρ από το κανάλι Planet Earth σχετικό με το λιώσιμο των πάγων!

Robert Revol

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?