Εκλογές για την ανάδειξη του μαθητικού συμβουλίου της τάξης μας

από Love Teaching by Archodoula
5 λεπτά ανάγνωσης

Στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, τον προηγούμενο μήνα, οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε στην τάξη μας μαθητικές εκλογές.

Το σχολείο ετοιμάζει τα παιδιά να ζήσουν ως ελεύθεροι και δημοκρατικοί πολίτες. Για να το πετύχει αυτό φροντίζει ώστε οι δάσκαλοι και οι μαθητές να συζητούν, να συνεργάζονται, να παίρνουν πρωτοβουλίες για να μαθαίνουν. Το σχολείο επίσης πρέπει να δίνει στα παιδιά τα εφόδια για να ζήσουν μέσα στην κοινωνία, καθώς το σχολείο επηρεάζεται από την κοινωνία αλλά και την επηρεάζει επιδρώντας στις αντιλήψεις που διαμορφώνουν οι μαθητές γι’ αυτήν.

Σύσσωμη με μεγάλο ενθουσιασμό η τάξη συμμετείχε σε όλη την εκλογική διαδικασία με πολλούς υποψηφιότητες για την προεδρία!

Αρχικά, φτιάξαμε τις ταυτότητές μας όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι για την προεδρία της τάξης εκφώνησαν τον προεκλογικό τους λόγο! Οι μαθητές εξασκούνται στη δημοκρατική ζωή συμμετέχοντας σε αποφάσεις που τους αφορούν, παίρνοντας πρωτοβουλίες, κάνοντας διάλογο, προτείνοντας λύσεις. Οι μαθητές γίνονται περισσότερο υπεύθυνοι, μαθαίνουν ποια δικαιώματα και ποιες υποχρεώσεις έχουν.

Ας διαβάσουμε μερικούς από τους εκτενείς κι ώριμους με σωστές απόψεις λόγους τους! Μερικοί είχαν και χιούμορ γιατί ο σωστός πρόεδρος είναι καλό να έχει και αίσθηση του χιούμορ!!!

Καλή επιτυχία παιδιά!!

Η εφορευτική μας επιτροπή είναι πανέτοιμη με τη λίστα των μαθητών, τα ψηφοδέλτια και τους φακέλους! Η ψηφοφορία ξεκινά!!! Έρχεται η ώρα της καταμέτρησης των ψήφων! Η αγωνία κορυφώνεται!

Η διαδικασία κύλησε ομαλά! Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι τα παρακάτω:

  • Πρόεδρος της τάξης μας αναδείχθηκε ο Γιώργος Μπ.
  • Αντιπρόεδρος: ο Γιάννης
  • Ταμίας: ο Γιώργος Γ.
  • Γραμματέας: η Άννα
  • 1ο μέλος: η Νεφέλη
  • 2ο μέλος: ο Βασίλης

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?