Το Βυζάντιο εκχριστιανίζει τους Σλάβους

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Οι σλαβικές φυλές οργανώνονται σε κράτη. Επικοινωνούν με το Βυζάντιο και δέχονται απ’ αυτό τη θρησκεία και τον πολιτισμό του.

Παρουσίαση μαθήματος

Οι Σλάβοι (8ος – 9ος αιώνας μ.Χ.)

Διαδραστικός χάρτης με χωροθετημένες πληροφορίες, με θέμα την παρουσία των σλαβικών λαών στη βαλκανική χερσόνησο και τις σχέσεις τους με το βυζαντινό κράτος. Στόχοι του μαθησιακού αντικειμένου είναι η εξερεύνηση του χάρτη και ο εμπλουτισμός των γνώσεων των μαθητών σχετικά με την εμφάνιση και την παρουσία Σλάβων, Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων στον χώρο των Βαλκανίων. Στους μαθητές δίνεται, επίσης, η δυνατότητα να διακρίνουν στον χάρτη τις περιοχές όπου κατοίκησαν τα σλαβικά φύλα, την έκταση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας κατά τον 8ο και 9ο μ.Χ. αιώνα, καθώς και τα γειτονικά σε αυτήν κράτη.

Κύριλλος και Μεθόδιος

Αποστολή εκχριστιανισμού των Σλάβων

Διαδραστική παρουσίαση ιστορικού υλικού, σχετικά με την αποστολή και τη σημασία του εκχριστιανισμού των Σλάβων από τους αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να γνωρίσουν οι μαθητές στοιχεία για τη διάδοση του Χριστιανισμού στον σλαβικό κόσμο. Το μαθησιακό αντικείμενο περιλαμβάνει κειμενικές πληροφορίες, δευτερογενείς ιστοριογραφικές πηγές, αποσπάσματα από ύμνους, έναν χάρτη και τρεις συλλογές φωτογραφιών (πηγές, ναοί, μνημεία).

Για να κάνουμε επανάληψη στα όσα μάθαμε!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?