“Ταξίδι στο χρόνο μέσα από τις οχυρώσεις του Κάστρου της Πάτρας”

από Love Teaching by Archodoula
6 λεπτά ανάγνωσης

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 με τους μαθητές των υπόλοιπων τμημάτων της Στ τάξης πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κάστρο της Πάτρας.

Πανοραμική λήψη από Αρχοντούλα Γ.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων και συγκεκριμένα εντάσσεται στον πρώτο κύκλο στη θεματική ενότητα “Φροντίζω το περιβάλλον: Παγκόσμια και Τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά” με θέμα “Ψηλαφώντας την ιστορία της Πάτρας“ και στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος ” Πάτρα, μια πόλη με μακραίωνη ιστορία” σε συνεργασία με το τμήμα πολιτιστικών θεμάτων ΔΙ.ΠΕ. Αχαΐας.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη συνδέεται διαθεματικά με το μάθημα της ιστορίας και συγκεκριμένα με την ιστορία του Κάστρου κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και των παγκόσμιων πολέμων. Δείτε αν θέλετε το σχετικό με το Κάστρο εργαστήριο δεξιοτήτων που υλοποιήσαμε στην τάξη μας.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου των Πατρών υλοποιήθηκε από την αρχαιολόγο κα. Ειρήνη Μαγκανιώτη το δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ταξίδι στο χρόνο μέσα από τις οχυρώσεις του Κάστρου της Πάτρας”.

Οι μαθητές με τη χρήση επιλεγμένου εποπτικού υλικού και με την υλοποίηση δημιουργικών δραστηριοτήτων γνώρισαν την ιστορία και την αρχιτεκτονική των κάστρων.

Επίσης, άντλησαν πληροφορίες για ένα σημαντικό μνημείο της πόλης των Πατρών.

Στο τέλος, για ανατροφοδότηση οι μαθητές συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας με σταυρόλεξο και συμπλήρωση κενών με λέξεις.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μία εκπαιδευτική περιήγηση στο Κάστρο της Πάτρας.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?