Αφορμή, για το σημερινό άρθρο είναι διάφορες συζητήσεις μαθητών στο διάλειμμα για τη συγκεκριμένη σειρά. Συστήνω σε όλους τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί με τις σειρές που παρακολουθούν τα παιδιά τους και να ενημερώνονται για το περιεχόμενό τους.
Το παιχνίδι του Καλαμαριού και η επιτυχία που έχει σημειώσει, αφού έγινε η σειρά με τις περισσότερες θεάσεις στο Netflix παγκοσμίως, έχει διαδοθεί σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με διάφορα memes, ενώ έχει γίνει αντιγραφή μέχρι και από παιχνίδια βλ. Minecraft.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός παιδιών να έχει έρθει σε επαφή με την σειρά, να έχει μάθει για αυτήν και να την έχει δει. Η σειρά στο Netflix έχει όριο ηλικίας 16+, δηλαδή ήδη, αποδέχεται ότι περιέχει βία και ακατάλληλες σκηνές που δεν επιτρέπονται για μικρότερης ηλικίας παιδιά.
Ωστόσο, έχει προκύψει μεγάλο θέμα σε διάφορες χώρες, όπως το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, όπου σχολεία προτρέπουν τους γονείς να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά τους δεν θα δουν το Squid Games, πόσο μάλλον να τους το δείξουν οι ίδιοι.
Αυτό συμβαίνει, διότι έχουν προκύψει περιστατικά, όπου τα παιδιά μιμούνται τα παιδικά παιχνίδια, όπως παρουσιάζονται στην σειρά. Πρόκειται για παιδικά παιχνίδια που είναι παγκοσμίως διαδεδομένα. Προφανώς, τα παιδιά δεν προσπαθούν να σκοτώσουν το ένα το άλλο αλλά όποιος χάνει δέχεται βίαιη επίθεση από τους υπόλοιπους.
Παράδειγμα αποτελεί το σχολείο στο Βέλγιο, όπου τα παιδιά έπαιζαν την μορφή του Red light, Green light (στα ελληνικά αγαλματάκια, ακούνητα, αγέλαστα) όπως παρουσιάζεται στο «Παιχνίδι του Καλαμαριού», αλλά με όποιον χάνει να του ασκούν βία.
Αυτό το περιστατικό και παρόμοια ανά τον κόσμο έχουν οδηγήσει σχολεία από την Ευρώπη,το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ασία και την Αυστραλία να παροτρύνουν τους γονείς να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά τους δεν θα δουν το «Παιχνίδι του Καλαμαριού», καθώς περιέχει «υπερβολική βία, αίμα, βωμολοχίες και τρομακτικές σκηνές, ενώ η προβολή των παιδικών παιχνιδιών ως βίαια δεν φέρνει καλή επιρροή στο παιδικό παιχνίδι».
πηγή: larisanew.gr