Όλες οι εποχές του χρόνου σ’ ένα δέντρο της Patricia Hegarty

από Love Teaching by Archodoula
5 λεπτά ανάγνωσης

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, με τις Διευθύνσεις Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης των Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Βοιωτίας, συμμετέχουμε στην υλοποίηση του Έργου «Μαζί για το ΔάSOS» στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το ΥΠΑΙΘ, Διεθνούς Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση», του οποίου εθνικός χειριστής στην Ελλάδα είναι η ΕΕΠΦ. Το έργο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Π. & Α. Κανελλοπούλου(https://pacf.gr)

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Μαζί για το ΔάSOS» #mazigiatodaSOS πραγματοποιήσαμε στην τάξη την επόμενη δραστηριότητα φιλαναγνωσίας. Επεξεργαστήκαμε το υπέροχο, διαχρονικό παραμύθι αφιερωμένο σε κάθε καινούρια αρχή με τίτλο “Όλες οι εποχές του χρόνου σ’ ένα δέντρο” σε κείμενο Patricia Hegarty και εικονογράφηση Britta Teckentrup από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα.

Σ’ αυτό το εκπληκτικό βιβλίο με τη θαυμάσια εικονογράφηση, κρυφοκοιτάξαμε μέσα από τις τρύπες οι οποίες βρίσκονται στον κορμό του δέντρου και ζωντάνεψαν μπροστά μας όλες οι εποχές του χρόνου, όπως τις βιώνουν τα πλάσματα του δάσους που ζουν σ’ αυτό το πανέμορφο δέντρο!

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από τον έξυπνο τρόπο παρουσίασης της εναλλαγής των εποχών, παρατήρησαν τις μεταβολές που συμβαίνουν στη φύση και στο ζωικό βασίλειο. Όλες οι εποχές του χρόνου περνούν πάνω και γύρω από ένα δέντρο, ενώ μια κουκουβάγια παρατηρεί τις αλλαγές στο τοπίο.

Αγαπητοί αναγνώστες, αν θέλετε μπορείτε να το διαβάσετε κι εσείς στη συνέχεια βλέποντας το παρακάτω βίντεο!

Όλες οι εποχές του χρόνου σ’ένα ΔΕΝΤΡΟ

Πες μου ένα παραμύθι! – Tell me a fairy tale!

Το δέντρο των εποχών

Αφού ανακαλύψαμε μαζί με τα ζώα του δάσους τις τέσσερις εποχές του χρόνου, είδαμε τις αλλαγές που επιφέρει στο δέντρο, ψάξαμε και βρήκαμε τα ζωάκια που κατοικούν πάνω του ή γύρω του μέσα από ωραία στιχάκια που εξηγούν με διασκεδαστικό τρόπο το φθινόπωρο και το κιτρίνισμα των φύλλων, τον χειμώνα, το χιόνι και την παγωνιά, την άνοιξη και τα μπουμπούκια, το καλοκαίρι και τους ζουμερούς καρπούς, φτιάξαμε κι εμείς το δικό μας δέντρο των εποχών!

Δείτε στη συνέχεια, κι άλλες δραστηριότητες που υλοποιήσαμε για τις εποχές!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?