Μαθαίνουμε τα προϊόντα της πατρίδας μας

από Love Teaching by Archodoula
9 λεπτά ανάγνωσης

Στο 2ο εργαστήριο δεξιοτήτων με τίτλο «Μαθαίνουμε τα προϊόντα της πατρίδας μας» οι δεξιότητες που καλλιεργήθηκαν ήταν οι :

  • Δεξιότητες μάθησης του 21ου αιώνα (Επικοινωνία, συνεργασία)
  • Δεξιότητες της κοινωνικής ζωής (Ενσυναίσθηση και ευαισθησία)
  • Δεξιότητες του Νου- Στρατηγική σκέψη (Οργανωσιακή σκέψη)

και οι στόχοι του εργαστηρίου ήταν:

  • Να αντιληφθούν την πολύπλευρη προσφορά του φυσικού περιβάλλοντος στους ανθρώπους.
  • Να κάνουν χρήση τουριστικών οδηγών.
  • Να εντοπίσουν τους κινδύνους για το περιβάλλον.
  • Να σκεφτούν μέσω ομαδικής συζήτησης πώς επηρεάζεται το περιβάλλον από τους κινδύνους που αντιμετωπίζει.

Στην αρχή του εργαστηρίου μέσω της χρήσης εποπτικού υλικού και τουριστικών οδηγών

οι οποίοι προσφέρουν πληροφορίες για την προέλευση και την ιστορία των τοπικών προϊόντων οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με πόλεις και χωριά της Ελλάδας και με τα παραδοσιακά προϊόντα που είναι συνυφασμένα με τον πολιτισμό και την ιστορία κάθε τόπου στηρίζοντας παράλληλα την τοπική οικονομία.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τοπικά προϊόντα από διαφορετικά σημεία της Ελλάδας από τον ιστότοπο greekgastronomyguide.gr

Έπειτα, οι μαθητές αναζήτησαν πληροφορίες για ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα που επιθυμούσαν. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις εργασίες των μαθητών!

Κατόπιν οι μαθητές αναζήτησαν πιθανούς κινδύνους που επηρεάζουν την χλωρίδα, την πανίδα, το γεωμορφολογικό πεδίο των διάφορων περιοχών. Τέλος, εντοπίσαμε τους βασικούς κινδύνους για το περιβάλλον της Ελλάδας όπως η αλόγιστη υλοτομία, η λαθραλιεία, η λαθροθηρία, οι πυρκαγιές, η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα κ.α.

Προβλήθηκαν επιλεγμένα αποσπάσματα από το βιβλίο “Φύλλα Οικολογίας 2008” έκδοση του Υπουργείου Εσωτερικών και ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το περιβάλλον. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένες από τις πτυχές του θέματος που θίξαμε:

Τέλος, οι μαθητές δημιούργησαν αφίσες με οικολογικά μηνύματα για να ευαισθητοποιήσουν τη σχολική κοινότητα.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More