Εκδήλωση “Εγώ & Εσύ…Δυναμώνουμε Μαζί” στα Παλαιά Σφαγεία

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» και το Τμήμα Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Π.Ε. Αχαΐας διοργανώνουν δύο Τελικές εκδηλώσεις του Δικτύου σχολικών μονάδων με τίτλο «Εγώ & Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί», την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων στην Πάτρα, καθώς επίσης την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Μυρτιάς στο Αίγιο. 

Τη φετινή σχολική χρονιά, συμμετείχαν στο Δίκτυο «Εγώ & Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» 973 μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και 82 εκπαιδευτικοί απόσυνολικά 33 Σχολικές μονάδες του Νομού Αχαΐας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν τα Νηπιαγωγεία: Ρίου, Ψαθόπυργου, Αγ. Βασιλείου, Κάτω Καστριτσίου, Αράξου, Σαγεΐκων, Τέμενης, 2ο, 7ο, 22ο, 28ο, 30ο Νηπιαγωγείο Πατρών και τα Δημοτικά Σχολεία: 5ο, 34ο, 39ο, 43ο, 45ο, 47ο, 59ο Δημ. Σχ. Πατρών, Αρσάκειο Δημ. Σχολείο, Πειραματικό Δημ. Σχολείο Πατρών, Δημ. Σχ. Κάτω Καστριτσίου, Διακοπτού, Καμαρών, Σαλμενίκου, Λεοντίου, 1οκαι 2ο Δημ. Σχ. Ακράτας, 2ο και 9ο Δημ. Σχ. Αιγίου.

Οι μαθητές & οι μαθήτριες με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, θα συναντηθούν στις τελικές εκδηλώσεις, προκειμένου να παρουσιάσουν μέσα από κατασκευές, θεατρικά & μουσικοκινητικά δρώμενα αλλά και διασκευές τραγουδιών ό,τι βίωσαν τη φετινή χρονιά. Η συνεργασία, η επικοινωνία, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η διαχείριση των συγκρούσεων και η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης θα αποτελέσουν το επίκεντρο της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι όταν το ΕΓΩ συναντιέται με το ΕΜΕΙΣ, τότε βγαίνει κάτι πολύ ΔΥΝΑΤΟ! 

Τα συγκεκριμένα σχολεία της Αχαΐας, εφάρμοσαν καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024, το πρόγραμμα «Εγώ και Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» του «Καλλίπολις». Πρόκειται για εγκεκριμένο από το ΙΕΠ εκπαιδευτικό υλικό που αφορά την ενίσχυση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών το οποίο έχει ενταχθεί στα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων 21+», στις ενότητες Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία & Πρόληψη των Εξαρτήσεων του θεματικού κύκλου «Ζω Καλύτερα – Ευ Ζην». Βασικός σκοπός του «Εγώ και Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» είναι η ενίσχυση της προσωπικότητας, των κοινωνικών δεξιοτήτων και των διαπροσωπικών σχέσεων των μαθητών, ώστε να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, χωρίς να καταφεύγουν σε συμπεριφορές που βλάπτουν την σωματική και ψυχική τους υγεία.

Το Δίκτυο σχολείων «Εγώ και Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» πραγματοποιείται στην Αχαΐα για 14η χρονιά και στηρίζεται στις σύγχρονες μελέτες και έρευνες που αναδεικνύουν τη συμβολή των σχολικών προγραμμάτων πρόληψης στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και στην ενίσχυση της ψυχική τους υγείας. Επιβεβαιώνουν ότι η συστηματική εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης στα σχολεία τα οποία στοχεύουν στην εκπαίδευση των μαθητών σε δεξιότητες ζωής συμβάλλουν στην διαμόρφωση μιας υγιούς στάσης των νέων απέναντι σε κάθε μορφή εξάρτησης (Ουσίες, Τζόγος, Διαδίκτυο).

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που συμμετέχουν στο Δίκτυο, στον εθελοντικό τους χρόνο, εκπαιδεύονται και υποστηρίζονται στην υλοποίηση δραστηριοτήτων από το εκπαιδευτικό υλικό «Εγώ & Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» ενώ στη συνέχεια συμμετέχουν σε τακτικές συναντήσεις αλληλοτροφοδότησης.

Η τελική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, υποστηρίζεται από την Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων και το ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, ενώ η εκδήλωση στο Αίγιο υποστηρίζεται από τον Δήμο Αιγιάλειας και ειδικότερα την Αντιδημαρχία Δημόσιων Σχέσεων Επικοινωνίας – Εθιμοτυπίας Εκδηλώσεων και την Αντιδημαρχία Παιδείας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας και την Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Διέξοδος» Αιγίου.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?