Εκπαιδευτική δράση” Τα σχολεία πάνε Πανεπιστήμιο”

από Love Teaching by Archodoula
7 λεπτά ανάγνωσης

Με την τάξη μας στις 15/05/2024 επισκεφθήκαμε το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης “Τα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο”.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών την άνοιξη κάθε ακαδημαϊκού έτους διοργανώνει τη δραστηριότητα “Ημέρες γνωριμίας των Σχολείων της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πατρών” με τον τίτλο “Τα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο”. Πρωταρχικός στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές, να γνωρίσουν από κοντά το Πανεπιστήμιο και να κινητοποιηθεί το ενδιαφέρον τους για τη διεύρυνση των γνώσεών τους και την ευαισθητοποίησή τους στο χώρο της έρευνας. Ταυτόχρονα, στόχος αυτής της δράσης είναι η ανάδειξη και προβολή του έργου και των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Πατρών στο κοινωνικό σύνολο.

Συναντήσαμε την καθηγήτρια Ευσταθία Κουλούρη, Μέλος ΕΔΙΠ και υλοποιήσαμε ένα Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας δύο ωρών περίπου με θέμα τα οξέα, τις βάσεις και τα άλατα.

Αρχικά, ήρθαμε σε επαφή και μάθαμε με περισσότερες λεπτομέρειες όσα είχαμε μάθει στο μάθημα της φυσικής στην τάξη μας για τα οξέα, τις βάσεις, τα άλατα και τους δείκτες. Μάθαμε για την έννοια του ηλεκτρολύτη μέσω πειράματος και για τον όξινο και βασικό χαρακτήρα ουσιών που περιέχονται σε προϊόντα καθημερινής χρήσης.


Αντιδράσεις εξουδετέρωσης καθώς και αντιδράσεις ανθρακικών αλάτων με οξέα

Το μαύρο τέρας- Αφυδάτωση ζάχαρης

Η οδοντόκρεμα του ελέφαντα


Κλίμακα pH και δείκτες

Πειράματα επίδειξης

Και πλέον είμαστε πτυχιούχοι χημικοί!!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?