Δράσεις για την 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

από Love Teaching by Archodoula
5 λεπτά ανάγνωσης

Με σύνθημα «Η Κίνηση δίνει ζωή» η τάξη μας συμμετέχει στις αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο σχολείο μας για τον εορτασμό της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023 και της εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Στόχος των δράσεων είναι να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου.

Οι γυμναστές του σχολείου μας κος. Παναγόπουλος Νίκος και κα. Πλακούδα Κωνσταντίνα διοργάνωσαν μία εξαιρετική μέρα με πολλές δραστηριότητες για τους μαθητές. Αρχικά, παρουσιάστηκε το θέμα της ημέρας στους μαθητές στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Έπειτα, οι μαθητές χωρίστηκαν σε τρεις σταθμούς για να έρθουν σε επαφή με τρία διαφορετικά αθλήματα.

“Κίνηση και ασφάλεια”

Στον πρώτο σταθμό “Κίνηση και ασφάλεια” παρουσιάστηκε το άθλημα του Kick boxing. Τα παιδιά σ’ αυτόν τον σταθμό διαπίστωσαν πώς απλές καθημερινές κινήσεις μπορούν να αναπτύξουν μία σημαντική ικανότητά τους στην άμυνα.

“Κίνηση σε δύο τροχούς”

Στον δεύτερο σταθμό “Κίνηση σε δύο τροχούς” παρουσιάστηκε στα παιδιά το άθλημα της ποδηλασίας. Η Ακαδημία Ποδηλασίας Π.Ο. Πατρών έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν τις μεγάλες δυνατότητες που έχει το αγαπημένο τους ποδήλατο.

“Κίνηση σε ρυθμό 5 αστεριών”

Στον τρίτο σταθμό ” Κίνηση σε ρυθμό 5 αστεριών” οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping pong). Προσκεκλημένοι ήταν η Ακαδημία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης “Ikaros table tennis”. Τα παιδιά είχαν μία ξεχωριστή εμπειρία μαθαίνοντας να παίζουν ένα τόσο ξεχωριστό άθλημα.

Στο τέλος, οι μαθητές ψήφισαν την αγαπημένη τους αφίσα στο διαγωνισμό αφίσας με σύνθημα ” Η κίνηση δίνει ζωή”! Δείτε παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες.

Κλείνουμε, με την τελευταία δράση που υλοποιήσαμε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου μαζί με την Ε τάξη και τα υπόλοιπα τμήματα της Στ τάξης του σχολείου μας. Συμμετείχαμε στην κοινή αθλητική δράση της «Πανελλαδικής Σχολικής Σκυταλοδρομίας» υιοθετώντας το κοινό σύνθημα: «Τρέχω για το ΕΥ» (ΕΥ Ζειν – ΕΥτυχία – ΕΥσυνειδησία – ΕΥ αγωνίζεσθαι – Ευθύνη). Δείτε το σχετικό άρθρο:

Τέλος, μπορείτε να διαβάσατε στο επόμενο μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικές με τη μέρα αθλητισμού:

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?