Συμμετοχή στην Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ»

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου μαζί με την Ε τάξη και τα υπόλοιπα τμήματα της Στ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαμε στην κοινή αθλητική δράση της «πανελλαδικής σχολικής σκυταλοδρομίας» υιοθετώντας το κοινό σύνθημα: «Τρέχω για το ΕΥ» (ΕΥ Ζειν – ΕΥτυχία – ΕΥσυνειδησία – ΕΥ αγωνίζεσθαι – Ευθύνη) που προτάθηκε από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.


Η ανωτέρω δράση έλαβε χώρο στο Έλος της Αγυιάς και αποτελεί μέρος των αθλητικών δράσεων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού (23-30 Σεπτεμβρίου 2023) και του ευρωπαϊκού προγράμματος “BEACTIVE” της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Υπεύθυνοι για την επιτυχημένη υλοποίησή της ήταν οι γυμναστές του σχολείου μας κος. Παναγόπουλος Νικόλαος και κα. Πλακούδα Κωνσταντίνα, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων.

Η συμβολική αυτή διαδρομή, εκτός από την αθλητική της διάσταση, εμπεριέχει και τις Ολυμπιακές Αξίες των οποίων η επιρροή είναι απαράμιλλη στην βελτίωση της κοινωνίας μας. Τα παιδιά τρέχουν, τελικά, για να υπενθυμίσουν σε όλους μας ότι το ΕΥ (ΕΥζειν-ΕΥτυχία-ΕΥσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη-ΕΥγένεια) είναι η επιδιωκόμενη στάση ΖΩΗΣ που πρέπει να κατακτάται με προσπάθεια, στοχοπροσήλωση και ηθική ακεραιότητα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και πάντα στη ζωή τους να αγωνίζονται για το ΕΥ, για το καλύτερο!

Τέλος, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023 και της εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού οι γυμναστές του σχολείου μας διοργάνωσαν διαγωνισμό αφίσας με σύνθημα ” Η κίνηση δίνει ζωή“! Δείτε περισσότερες πληροφορίες παρακάτω:

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?