Οι Βυζαντινοί και οι Άραβες

από Love Teaching by Archodoula
7 λεπτά ανάγνωσης

Οι Άραβες προσπαθούν να καταλάβουν εδάφη της Μικράς Ασίας και να εγκατασταθούν στην Ευρώπη. Συναντούν την αντίσταση των Βυζαντινών και αλλάζοντας πορεία περνούν από τη βόρεια Αφρική στην Ισπανία.

Χρονολόγιο – ιστοριογραμμή της αραβικής εξάπλωσης

Διαδραστικό χρονολόγιο - ιστοριογραμμή και χάρτης, με θέμα την επέκταση των Αράβων στον χώρο της Μεσογείου (7ος - 11ος αιώνας). Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να προσδιοριστούν στον χώρο και τον χρόνο σημαντικά γεγονότα που αφορούν στη στρατιωτική δράση και την εξάπλωση των Αράβων προς τη Δυτική Ασία και την Ανατολική Μεσόγειο. Να σημειωθεί, επίσης, ότι για κάθε χρονολογία - σταθμό της χρονογραμμής δίνονται σύντομες ιστορικές πληροφορίες και εποπτικό υλικό.

Χάρτης της αραβικής εξάπλωσης (7ος – 13ος αιώνας)

Διαδραστικός χάρτης για την επέκταση των Αράβων στον χώρο της Μεσογείου από τον 7ο έως και τον 13ο αιώνα, με την αποτύπωση κάθε χρονικής περιόδου και την παρουσίαση σχετικού πληροφοριακού υλικού. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να προσδιοριστούν χρονικά και γεωγραφικά οι αραβικές κτήσεις στην περιοχή αυτή. Το μαθησιακό αντικείμενο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν τις τέσσερις διαφορετικές περιόδους της αραβικής εξάπλωσης στη Δυτική Ασία και τη λεκάνη της Μεσογείου.

Παρουσιάσεις μαθήματος

Βιντεομάθημα

Το υγρό πυρ

Διαδραστική παρουσίαση ιστορικού υλικού και συνοδευτική δραστηριότητα, με θέμα το υγρό πυρ, σημαντικό στοιχείο της πολεμικής τεχνολογίας και τακτικής της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να εμπλουτίσουν οι μαθητές τις γνώσεις τους σχετικά με τον τρόπο παρασκευής, τον κατασκευαστή, τη χρήση και τις συνέπειες του υγρού πυρός. Στην παρουσίαση περιλαμβάνονται κειμενικές πληροφορίες, πρωτογενείς και δευτερογενείς ιστοριογραφικές πηγές, εποπτικό υλικό, καθώς και ένα σύντομο βίντεο, με θέμα μια πειραματική προσπάθεια δημιουργίας και χρήσης του συγκεκριμένου όπλου. Περιλαμβάνεται, τέλος, συνοδευτική δραστηριότητα εμπέδωσης.

Εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την πειρατεία στο Βυζάντιο κατεβάστε το φυλλάδιο!

Ερωτήσεις εμπέδωσης

Quiz

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?