Η τέταρτη σταυροφορία και η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους

από Love Teaching by Archodoula
6 λεπτά ανάγνωσης

Οι σταυροφόροι βοηθούμενοι από τους Βενετούς καταλαμβάνουν την Πόλη. Πολλοί Έλληνες αναγκάζονται να φύγουν και να ιδρύσουν τέσσερα νέα κράτη με σκοπό να ξαναπάρουν την Κωνσταντινούπολη.

Χάρτες των Σταυροφοριών 

Διαδραστικός χάρτης και χρονολόγιο – ιστοριογραμμή, με θέμα την πορεία των τεσσάρων πρώτων Σταυροφοριών (1096-1204). Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να προσδιοριστούν στον χώρο και τον χρόνο σημαντικά γεγονότα και πρόσωπα που σχετίζονται με τις Σταυροφορίες. Το μαθησιακό αντικείμενο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να μελετήσουν σύντομες πληροφορίες για κάθε εκστρατεία, να γνωρίσουν τις ηγετικές προσωπικότητες των τεσσάρων Σταυροφοριών και να παρατηρήσουν την πορεία των στρατευμάτων τους στον χάρτη.

Παρουσιάσεις μαθήματος

Παρουσίαση με αφήγηση

Εκπαιδευτικά ντοκυμαντέρ

Η Δ΄ Σταυροφορία 1204 και η περίοδος Λατινοκρατίας

«Δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας από την Δ΄ Σταυροφορία», έγραψε ένας ερευνητής της ιστορίας των σταυροφοριών της εποχής μας, ο διάσημος Σερ Στίβεν Ράνσιμαν, που επιπλέον χαρακτήρισε τη μεγάλη αυτή επιχείρηση πράξη «γιγάντιας πολιτικής ανοησίας».

Ἡ καταστροφὴ ποὺ προκάλεσαν οἱ σταυροφόροι στὴ Βασιλεύουσα. (Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὴν ἐκπομπὴ “Δὲν εἶσαι μόνος” τῆς Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιοῦ).

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΗ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑΣ

https://www.youtube.com/watch?v=2vB3F-8qdS4&t=3s

Ερωτήσεις κατανόησης

Quiz μαθήματος

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?