Η Αλφαβήτα δίχως ρο από την Πέπη Δαράκη

από Love Teaching by Archodoula
10 λεπτά ανάγνωσης

Σήμερα στην τάξη μας αφού διδαχθήκαμε την αλφαβητική σειρά των λέξεων και κάναμε αρκετές δραστηριότητες για εξάσκηση και εμπέδωση και με τη χρήση εκπαιδευτικών παιχνιδιών, στη συνέχεια, διαβάσαμε το παραμύθι «Η Αλφαβήτα δίχως ρο» από το Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων Α΄ & Β΄ Δημοτικού με στόχο τα ανθρώπινα συναισθήματα και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης.

Στην ιστορία μας η μικρή Κατερίνα δεν μπορεί να πει καλά το ρο και νιώθει άσχημα γιατί τα παιδιά την κοροϊδεύουν. Με αυτόν τον τρόπο η συγγραφέας μας μιλάει για ένα πρόβλημα που έχουν πολλά παιδιά και μεγάλοι οι οποίοι δεν μπορούν να πουν κάποια γράμματα και έτσι στεναχωριούνται ή ντρέπονται.

Georgia Kokkinaki Μια διασκευή του γνωστού κειμένου της Πέπη Δαράκη από το Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων Α΄ & Β΄ Δημοτικού.

Παρουσίαση του παραμυθιού

Δραστηριότητες & επεξεργασία παραμυθιού

Απαντούμε σωστά στις ερωτήσεις πατώντας εδώ!

Ας θυμηθούμε τις λέξεις που δεν παίρνουν τόνο βλέποντας το επόμενο βίντεο.

athina mour

Στη συνέχεια, μπορούμε να δούμε μια μικρή ιστορία για τις άτονες μονοσύλλαβες λέξεις και τον τονισμό των : πώς , πού , ή

Ioanna Chatsikou

Ας κάνουμε εξάσκηση!

Βάζουμε τα γράμματα της αλφαβήτας στη σειρά πατώντας εδώ.

Για να διαβάσουμε μερικούς γλωσσοδέτες εδώ.

Στη συνέχεια, γράφουμε και εικονογραφούμε τον δικό μας γλωσσοδέτη! Δημιουργήσαμε το βιβλίο μας με τους γλωσσοδέτες της Α τάξης!

Τέλος, ας ζωγραφίσουμε ότι μας άρεσε περισσότερο από το παραμύθι!

Στην επόμενη ανάρτηση, θα δείτε τον τρόπο διδασκαλίας για την επίτευξη του στόχου για την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης στους μαθητές μέσω της επεξεργασίας του παραμυθιού “Η Τσαλακωμένη καρδιά του Πρασινούλη”.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?