22 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γης

από Love Teaching by Archodoula
7 λεπτά ανάγνωσης

Στις 22 Απριλίου κάθε χρόνο  γιορτάζεται η «Ημέρα της Γης», με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών για έναν πλανήτη καθαρό. Καθιερώθηκε το 1970 στις ΗΠΑ με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, ενός πολιτικού με περιβαλλοντικές ανησυχίες. Ωστόσο, με τα χρόνια, η «Ημέρα της Γης» ξεφεύγει από το αμερικάνικο πλαίσιο, όπου αποδεικνύεται αρκετά δημοφιλής, και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Vassia Vourga

Οι εκδηλώσεις την «Ημέρα της Γης» συντονίζονται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και η ημέρα γιορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο.

«Κοίταξε βαθιά στη φύση και τότε, θα καταλάβεις τα πάντα καλύτερα»

Albert Einstein

Αφίσες για την Παγκόσμια μέρα της Γης

Στην τάξη μας εκφράσαμε τα αισθήματα και τις σκέψεις μας για την παγκόσμια μέρα της Γης αποτυπώνοντάς τα μέσω της τέχνης! Δείτε τις αφίσες που δημιουργήσαμε!

Μπράβο Απόστολε, Γιάννη, Αλέξανδρε και Γιώργο για τις εκπαιδευτικές αφίσες που φτιάξατε και για την ομαδικότητα και τη συνεργασία που είχατε!

Η κατασκευή εντάσσεται και στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Μαζί για το ΔάSOS» #mazigiatodaSOS σε συνεργασία μας με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, με τις Διευθύνσεις Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης των Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Βοιωτίας,  στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το ΥΠΑΙΘ, Διεθνούς Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση», του οποίου εθνικός χειριστής στην Ελλάδα είναι η ΕΕΠΦ. Το έργο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Π. & Α. Κανελλοπούλου(https://pacf.gr)

Η δομή της γης

Γνωρίζουμε τη δομή της γης με τη βοήθεια της επόμενης ανάρτησης από τα εργαστήρια δεξιοτήτων:

Ελένη Τσαλιγοπούλου – Η γη μας

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

“Αν όλα τα παιδιά της γης”

Διαβάζουμε, στη συνέχεια, το παραμύθι της Ζορζ Σαρρή με τον τίτλο «Το γαϊτανάκι» όπου υπάρχει το υπέροχο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, “Αν όλα τα παιδιά της γης”!

«Η Γη είναι το μόνο, που όλοι έχουμε κοινό»

Wendell Berry

Ένας Ήλιος, μία Γη, ένα Φεγγάρι

Grade 3 Greek School
by Dimitradermitzaki

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?