Έκθεση στην Achaia Clauss με βραβευμένες ζωγραφιές μαθητών για την επανάσταση του 1821

by Love Teaching by Archodoula
2 minutes read

Η Achaia Clauss και το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων με χαρά ανακοινώνουν την πραγματοποίηση της έκθεσης:

«Από την Ιστορία στη Τέχνη: Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από το καθρέφτη της τέχνης»

Τι γνωρίζουν τα παιδιά και οι νέοι άλλων χωρών για τη νεότερη Ελληνική ιστορία και για τον Αγώνα των Ελλήνων για την ανεξαρτησία, που κορυφώθηκε το 1821;

Την απάντηση σε αυτή την ερώτηση κλήθηκε να δώσει ο Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής: «Από την Ιστορία στην Τέχνη: η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από τον καθρέφτη της Τέχνης» που διοργανώθηκε στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από το ξεκίνημα της Επανάστασης του ’21 από το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων στην Πάτρα και το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης Avantgarde στην Αθήνα.

Στο Διαγωνισμό πήραν μέρος μαθητές από την Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Ρωσία. Τους διαγωνιζόμενους, χωρισμένους σε 3 κατηγορίες (10 – 14 ετών, 15 – 18 ετών και 19 – 23 ετών), έκρινε η ανεξάρτητη διεθνής Επιτροπή, απαρτιζόμενη από πέντε διακεκριμένους καλλιτέχνες από τρεις χώρες. Μεταξύ αυτών συμμετείχε και ο γνωστός Πατρινός ζωγράφος – αγιογράφος Γιώργος Μπογδανόπουλος, έργα του οποίου φιλοξενούνται στην Achaia Clauss.

Η έκθεση με 28 ζωγραφικούς πίνακες μαθητών βρίσκεται στο χώρο της Achaia Clauss, εντός της Κάβας Δανιηλίδος, λειτουργεί καθημερινά (και Σαββατοκύριακο), ώρες 11:00’-17:00’ ενώ θα παραμείνει επισκέψιμη μέχρι 30 Ιουνίου 2023. 

Είσοδος δωρεάν

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2610580117

You may also like

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?