Ανοιξιάτικες μάνταλες

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Μετά από τις κούκλες των λουλουδιών που φτιάξαμε, η επόμενη κατασκευή μας για την ημέρα της Πρωτομαγιάς είναι οι ανοιξιάτικες μάνταλες!

Η μάνταλα είναι μια γεωμετρική διαμόρφωση συμβόλων. Στο πιο βασικό επίπεδο, οι μάνταλες αντιπροσωπεύουν την ολότητα, την ενότητα και την αρμονία. Ωστόσο, κάθε μάνταλα έχει ένα μοναδικό νόημα.

Οι μαθητές δημιούργησαν ανοιξιάτικες μάνταλες με μοτίβο λουλουδιών και στη συνέχεια κόλλησαν επάνω τους ωραίες πεταλούδες ως διακοσμητικό στοιχείο!

Η κατασκευή εντάσσεται και στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Μαζί για το ΔάSOS» #mazigiatodaSOS σε συνεργασία μας με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, με τις Διευθύνσεις Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης των Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Βοιωτίας,  στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το ΥΠΑΙΘ, Διεθνούς Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση», του οποίου εθνικός χειριστής στην Ελλάδα είναι η ΕΕΠΦ. Το έργο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Π. & Α. Κανελλοπούλου(https://pacf.gr)

Οδυσσέας Ελύτης, «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 1 Μ»

“Η Πρωτομαγιά”

Πιάνω την άνοιξη με προσοχή και την ανοίγω:

Με χτυπάει μια ζέστη αραχνοΰφαντη

ένα μπλε που μυρίζει ανάσα πεταλούδας

οι αστερισμοί της μαργαρίτας όλοι αλλά

και μαζί πολλά σερνόμενα ή πετούμενα

ζουζούνια, φίδια, σαύρες, κάμπιες και άλλα

τέρατα παρδαλά με κεραίες συρμάτινες

λέπια χρυσά λαμέ και πούλιες κόκκινες

Θα ‘λεγες, έτοιμα όλα τους να παν

στο χορό των μεταμφιεσμένων του Άδη.”

(Ο. Ελύτης, Ημερολόγιο ενός αθέατου Απρίλη, Ίκαρος)

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?