Οι πασχαλινές αβγοθήκες μας!

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Το έθιμο του πασχαλινού αβγού αποτελεί ένα από τα παμπάλαια έθιμα που σχετίζεται με τον εορτασμό του χριστιανικού Πάσχα. Έλκει την καταγωγή του από τη Μεσοποταμία και τις πρώτες χριστιανικές κοινότητες της περιοχής. Από εκεί πέρασε στην Ευρώπη και σ’ ολόκληρο των χριστιανικό κόσμο. Το Πασχαλινό αβγό έχει χρώμα κόκκινο και συμβολίζει το αίμα, που έχυσε ο Χριστός πάνω στο Σταυρό. (Πηγή: https://www.sansimera.gr/articles/1089). Διαβάστε στη συνέχεια το παρακάτω άρθρο που εξηγεί τον λόγο που τα βάφουμε με κόκκινο χρώμα.

Στην τάξη μας με την ομαδοσυνεργατική μέθοδο διδασκαλίας αρχικά βάψαμε κόκκινα κυρίως αβγά με την τεχνική του γκοφρέ χαρτιού χειροτεχνίας. Βυθίσαμε σε κουβαδάκια με νερό αρκετό γκοφρέ χαρτί διαφόρων χρωμάτων και περιμέναμε να χρωματιστεί το νερό.

Στη συνέχεια, βουτήξαμε τα βρασμένα αβγά μας στο χρωματισμένο νερό και τα αφήσαμε για αρκετή ώρα.

Αφού βάψαμε τα αβγά μας και ενθουσιαστήκαμε με το αποτέλεσμα της διαδικασίας βαφής, καθώς χρησιμοποιήσαμε ένα υλικό που βρίσκεται στην τάξη μας, παρατηρώντας τις ποικίλες χρήσεις του, αρχίσαμε να κατασκευάζουμε όμορφες πασχαλινές αβγοθήκες!

Χρησιμοποιήσαμε ρολό τουαλέτας για να φτιάξουμε τη βάση της κάθε αβγοθήκης, το οποίο το βάψαμε με τέμπερες.

Καλή Ανάσταση σε όλους και καλά τσουγκρίσματα!

18 πασχαλινά παραμύθια για τον ελεύθερο χρόνο σας!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?