Σεισμός! Και μετά τι κάνω;

από Love Teaching by Archodoula
5 λεπτά ανάγνωσης

Στο 5ο εργαστήριο δεξιοτήτων με τίτλο “Σεισμός! Και μετά τι κάνω;” ασχολούμαστε με τις  ενέργειες που πρέπει να γίνουν μετά τη διάρκεια του σεισμού με στόχο να να γνωρίσουν τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν μετά την εκδήλωση του σεισμού.

Αρχικά συζητήσαμε για τις ενέργειές μας μετά από έναν σεισμό.


OneTV

Είδαμε τη σχετική αφίσα του ΟΑΣΠ για τις ενέργειες μετά το σεισμό στο σχολείο. Μπορείτε να δείτε στη συνέχεια μία παρουσίαση.

Συζητήσαμε για το τι κάνω μετά τον σεισμό στο σπίτι σύμφωνα με το παρακάτω εποπτικό υλικό.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε έναν σύντομο κατάλογο ενεργειών μετά την εκδήλωση του σεισμού από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας.

Μετά το σεισμό

  • Να είστε προετοιμασμένοι για μετασεισμούς και σχεδιάστε πού θα προστατευθείτε όταν αυτοί συμβούν.
  • Ελέγξτε για τραυματίες. Δώστε τις πρώτες βοήθειες, εάν αυτό είναι αναγκαίο.
  • Παραμείνετε ήρεμοι και καθησυχάστε τους άλλους.
  • Αποφύγετε τα σπασμένα γυαλιά.
  • Ελέγξτε για πυρκαγιά. Πάρτε τις κατάλληλες προφυλάξεις.
  • Ελέγξτε τις παροχές φυσικού αερίου, νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Εάν υπάρχει ζημιά σε κάποια από αυτές, θέστε την εκτός λειτουργίας. Εάν υπάρχει διαρροή φυσικού αερίου, μη χρησιμοποιήσετε σπίρτα, φανό, συσκευές ή ηλεκτρικούς διακόπτες. Ανοίξτε τα παράθυρα, εγκαταλείψτε το κτίριο και ειδοποιήστε σχετικά την εταιρία φυσικού αερίου.
  • Εάν εξαιτίας της δόνησης το ακουστικό του τηλεφώνου έχει φύγει από τη θέση του, επανατοποθετείστε το και χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο μόνο σε περίπτωση ανάγκης.
  • Συντονιστείτε με το σταθμό εκπομπής εκτάκτων αναγκών στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση. Ακούστε τα ενημερωτικά δελτία.
  • Παραμείνετε έξω από το κατεστραμμένο κτίριο.

Τέλος, οι μαθητές πραγματοποίησαν ενημερωτική επίσκεψη στις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου μας και στο συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο. Ενημέρωσαν τους μαθητές για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν πριν, κατά και μετά τη διάρκεια του σεισμού, δείχνοντας τους τις αφίσες του ΟΑΣΠ.

by Psaridou

Παιχνίδι από τον ΟΑΣΠ για τον σεισμό

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?