Γι’ αυτούς που αγαπούν το Θεό

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης

Τοις αγαπώσι τον Θεό, πάντα συνεργεί εις αγαθόν. Γι’ αυτούς που αγαπούν το Θεό , όλα οδηγούνται στο καλύτερο αποτέλεσμα. Όλα συνεργούν. Εκεί που ο άλλος νομίζει ότι θα σου κάνει ζημιά και θα σου βάλει τρικλοποδιά για να πέσεις, σου δίνει επιτάχυνση να τρέξεις γρηγορότερα. Αυτό που ο άλλος νομίζει ότι θα σε καταστρέψει, εσένα σε δυναμώνει. Σε κάνει πιο ισχυρό, πιο ώριμο, πιο ανθεκτικό στη ζωή. Και μετά γίνεσαι ένας βράχος που σπάνε πάνω του τα κύματα κι εσύ παίζεις με τα κύματα και δεν απογοητεύεσαι..”

”Αν έχω καλούς λογισμούς μέσα μου, τότε η ζωή δεν θα με λυγίζει. Τότε η ζωή θα με κάνει ώριμο, όμορφο, ταπεινό, με καλοσύνη, με συμπόνια για όλο τον κόσμο, γιατί ο άνθρωπος που έχει δοκιμαστεί, κι έχει ψηθεί κι έχει παλέψει, συμπονά όλο τον κόσμο..”

photography of heart digital wallpaper
Photo by Tim Mossholder on Pexels.com

”Δεν υπάρχει ομορφιά στη ζωή; Υπάρχει! Υπάρχει και η κακία. Υπάρχει και ο πόνος. Υπάρχει και η θλίψη. Υπάρχουν κι αυτά. Το θέμα είναι, εσύ, πού θέλεις να εστιάσεις. Πού θέλεις να στρέψεις τους προβολείς της ψυχής σου. Θέλεις να είσαι η μέλισσα, που θα ψάχνει παντού λουλούδια; Θες να’σαι η μύγα, που θα ψάχνει παντού σκουπίδια; Τι προτιμάς;”

”Φοβόμαστε τα πάντα. Φοβόμαστε τους ανθρώπους. Το παρόν, το μέλλον μας. Το παρελθόν φοβόμαστε. Τα σκεφτόμαστε και φοβόμαστε. Για μας. Για το πώς μας βλέπουν. Φοβόμαστε για το τι θα συμβεί. Οτι δεν θα τα καταφέρουμε. Οτι δεν μας αγαπούν. Οτι δεν είμαστε άξιοι. Όλο φοβίες. Κι έρχεται μια λέξη και τα σβήνει όλα: ΑΓΑΠΗ.”

”Ο Θεός δεν σε βλέπει ως ένα τελεσίδικο, κλειστό γεγονός, ως μία κλειστή , παγωμένη ιστορία, αλλά σε βλέπει σαν μια ανοικτή δυνατότητα, με άπειρες προεκτάσεις…”

πηγή: https://panagia40ek.gr/317AEB29.el.aspx

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?