«Τα μικρά κουταλοπίρουνα»: Ένα εικονικό μουσείο για τη διατροφή

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης

Το Εικονικό Μουσείο «Τα μικρά κουταλοπίρουνα» άνοιξε τις πύλες του και μπορείτε να το επισκεφτείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.artsteps.com/view/647c1cbebab49c024ca897e9
Το Εικονικό Μουσείο πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στο πλαίσιο του STEAM εκπαιδευτικού προγράμματος της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας «Μαθαίνω να δημιουργώ ένα εικονικό μουσείο αειφόρου ή βιώσιμης διατροφής» και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά δημοτικού.

Υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης της Βιβλιοθήκης «Έχω δικαίωμα να γνωρίζω…», με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού (20 Νοεμβρίου, Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, 1989), τη Δεκαετία του ΟΗΕ για τη διατροφική δράση (2016-2025), στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου Ανδρίτσαινας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε σύμφωνα με τους δεκαεπτά στόχους της Unesco για τη  βιώσιμη ανάπτυξη και για την επίτευξη της βιωσιμότητας του πλανήτη και εντάχθηκε στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων του ΙΕΠ αγγίζοντας διαθεματικά τους θεματικούς κύκλους: «Ζω καλύτερα – Ευ ζην», «Φροντίζω το περιβάλλον», «Δημιουργώ και καινοτομώ – Δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία», «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ – Κοινωνική συναίσθηση και Ευθύνη».

Το εικονικό μουσείο περιλαμβάνει ένα προθάλαμο με ενημερωτικό υλικό και αινίγματα, μια πράσινη αίθουσα για τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά, μια πορτοκαλί για εκείνα που πρέπει να καταναλώνονται μερικές φορές την εβδομάδα και μια κόκκινη για εκείνα που πρέπει να καταναλώνονται λίγες φορές το μήνα. Επίσης, διαθέτει playwall με διαδραστικά παιχνίδια, σχετικά με την αειφόρο διατροφή (σταυρόλεξα, παζλ, κουίζ, ιπποδρομίες), τα οποία είναι ενσωματωμένα στο εικονικό μουσείο με κώδικες ταχείας απόκρισης (QRs).

Συμμετείχαν οι μαθητές/τριες: Αμπαριώτη Μαργαρίτα, Κανάκη Ιωάννα, Κατσούλι Αλκιστίνα, Μιχαλακοπούλου Θεοδώρα του Μιχάλη, Μπιτολύκου Εβελίνα, Σιελούλη Πηνελόπη.

Επιστημονικά υπεύθυνες για θέματα διατροφής: κ. Γεωργία Νικολακοπούλου MSc, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, κ. Σταματία Κοτρέτσου, Χημικός, Τεχνολόγος Τροφίμων PhD, MEd.

Επιστημονικά υπεύθυνη για τη διδασκαλία των ψηφιακών εργαλείων: κ. Ευανθία Κοντογούρη, Μαθηματικός MΕd.

πηγή

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?