Padlet: Περπατώντας στους ιστορικούς δρόμους του κέντρου των Πατρών

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης

Στο 4ο εργαστήριο δεξιοτήτων που εκπονείται στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος ” Πάτρα, μια πόλη με μακραίωνη ιστορία” σε συνεργασία με το τμήμα πολιτιστικών θεμάτων ΔΙ.ΠΕ. Αχαΐας και του πρώτου κύκλου εργαστηρίων δεξιοτήτων με τη θεματική ενότητα “Φροντίζω το περιβάλλον: Παγκόσμια και Τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά” με τίτλο “Ψηλαφώντας την ιστορία της Πάτρας“, ήρθαμε σε επαφή με την ιστορία της Πάτρας κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας αλλά και με τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Πάτρα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 εναντίον των Οθωμανών (1821-29).

Στη συνέχεια, αφού μελετήσαμε τα ιστορικά στοιχεία για την ιστορία της πόλης των Πατρών συνδέσαμε διαθεματικά το εργαστήριο δεξιοτήτων με το μάθημα της Ιστορίας και αναλάβαμε μέσω της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου να γνωρίσουμε και να μελετήσουμε τους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Πάτρας και της Άνω Πόλης των Πατρών.

Για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες και θα δημιουργήσουμε ομαδοσυνεργατικά μέσω υπολογιστή ένα padlet. Το padlet επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές να συλλέγουν πληροφορίες από το διαδίκτυο και να τις αναρτούν πάνω στον ψηφιακό πίνακα ανακοινώσεων!

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο padlet

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?