Ποιήματα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023) γίναμε ποιητές και συνθέσαμε ευφάνταστα ποιήματα σχετικά με τη σημασία της ανακύκλωσης.

Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)

Κάθε Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Αποβλήτων έχει τη δική της θεματική ενότητα. Για το 2023 είναι οι “Συσκευασίες” και αναφέρεται στην επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της παραγωγής και της χρήσης συσκευασιών. Στην καθημερινότητά μας, η συσκευασία μας βοηθά να συγκρατούμε, να προστατεύουμε, να μεταφέρουμε, ακόμη και να παρουσιάζουμε κάθε είδους αγαθό. Ωστόσο, η συσκευασία έχει τεράστιο περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Όσον αφορά τη χρήση πρωτογενών υλικών, το 40% των πλαστικών και το 50% του χαρτιού που χρησιμοποιούνται στην ΕΕ προορίζονται για συσκευασία, ενώ, στο τελικό στάδιο χρήσης τους, αντιπροσωπεύουν το 36% των αστικών στερεών απορριμμάτων.

“Ανακύκλωση” από την Ηλέκτρα

“Ανακύκλωση” από την Αριάδνη

“Μην πετάτε σκουπίδια” από την Άννα

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?