Πλατφόρμα αντιμετώπισης περιστατικών διαδικτυακής βίας

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Η πλατφόρμα του ευρωπαϊκού προγράμματος TRACeD για την καταπολέμηση της έμφυλης διαδικτυακής βίας, δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει, ενημερώσει και εκπαιδεύσει τα παιδιά όλων των ηλικιών, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους επαγγελματίες και τις νεαρές γυναίκες για τους κινδύνους του Διαδικτύου, αλλά και για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

Μέσα από την πλατφόρμα tracedplatform.gr μπορείς να λάβεις υποστήριξη για να διαχειριστείς περιστατικά έμφυλης διαδικτυακής βίας είτε συμβαίνει σε εσένα είτε σε κάποιο άτομο που γνωρίζεις. Η πλατφόρμα περιέχει εκπαιδευτικό υλικό και λειτουργεί ως εργαλείο συμβουλευτικής καθοδήγησης και βοήθειας σε γονείς, δασκάλους, επαγγελματίες και κυρίως σε επιζώσες/ώντες της βίας στο διαδίκτυο.

Πώς λειτουργεί

Μέσα από την ομάδα των Cyber Guardians, που είναι μία εξειδικευμένη ομάδα δικηγόρων, ψυχολόγων, εγκληματολόγων και εκπαιδευτικών, παρέχεται υποστήριξη για την αντιμετώπιση περιστατικών διαδικτυακής βίας σε θέματα ψυχολογικής, τεχνικής ή τεχνολογικής φύσης, άμεσα, ανώνυμα και δωρεάν μέσω chat. Οι Cyber Guardians, λειτουργούν ως μεσάζοντες σε μια διαδικασία αναγνώρισης, μάθησης, λήψης αποφάσεων, δράσης και σχεδιασμού ενός σχεδίου παρέμβασης για επιζώσες και επιζώντες και είναι διαθέσιμες Δευτέρα με Παρασκευή, 16:00 – 20:00.

Το TRACeD είναι ένα διετές έργο που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 και ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο του 2024. Είναι ένα πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, το οποίο υλοποιείται από το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, μαζί με τους ακόλουθους εταίρους: ActionAid Hellas, CODECA – Center for Social Cohesion, Development & Care, CSIi – Cyber ​​Security International Institute, Fondazione Carolina και το Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?