Οι ανησυχίες μας για το Γυμνάσιο

από Love Teaching by Archodoula
6 λεπτά ανάγνωσης

Στο πλαίσιο της δράσης αξιολόγησης με τίτλο “Ομαλή μετάβαση από την Πρωτοβάθμια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση” και στο πλαίσιο του 6ου εργαστηρίου δεξιοτήτων όπου πραγματοποιήθηκε στην τάξη μας δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ενίσχυση Προσωπικών & Κοινωνικών Δεξιοτήτων” μέσα από εφαρμογή ενοτήτων του Προγράμματος «Εγώ &Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» σε συνεργασία με την κα. Κυρίτση Βίκυ, επιστημονικό στέλεχος του Καλλίπολις, ασχοληθήκαμε με μία βιωματική δραστηριότητα με στόχο την έκφραση των ανησυχιών και των φόβων των μαθητών για το γυμνάσιο και την ένταξη τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Αρχικά, οι μαθητές έγραψαν ανώνυμα σε χρωματιστά χαρτάκια τις ανησυχίες τους. Στη συνέχεια, τα εναπόθεσαν με γυρισμένη προς τα κάτω την όψη τους.

Κατόπιν, κλήθηκαν να σηκωθούν με τη σειρά και να διαλέξει ο καθένας από ένα τυχαίο χαρτάκι απαντώντας γραπτώς στην ανησυχία του συμμαθητή τους στην πίσω όψη του χαρτιού. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις ανησυχίες των μαθητών και τις απαντήσεις τους.

Η δραστηριότητα βοήθησε τους μαθητές να μοιραστούν και να συναισθανθούν τους προβληματισμούς τους. Ανακουφίστηκαν κι ένιωσαν ότι όλοι σχεδόν αισθάνονται το ίδιο… Απόλαυσαν τη βιωματική δραστηριότητα και ακολούθησε μία πολύ ωραία συζήτηση με απορίες των μαθητών και συμβουλές από την κα. Κυρίτση και την εκπαιδευτικό για το Γυμνάσιο…

Η αφίσα των ανησυχιών μας

Τέλος, τα χαρτάκια των ανησυχιών τα κάναμε μία όμορφη αφίσα και την τοποθετήσαμε στον πίνακα εργασιών της τάξης μας.

Από πιο κοντά…

Ώριμες απαντήσεις…

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?