Επιμορφωτική συνάντηση για γονείς στο σχολείο “Το Διαδίκτυο & οι οθόνες στην καθημερινότητα της οικογένειας”

από Love Teaching by Archodoula
9 λεπτά ανάγνωσης

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 δια ζώσης επιμορφωτική συνάντηση για γονείς με θέμα: “Το Διαδίκτυο & οι οθόνες στην καθημερινότητα της οικογένειας με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας”.

Η εισήγηση του θέματος έγινε από την κα. Σταύρου Θωμαΐς – Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως:

  • Πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά από την έκθεση στις οθόνες και το Διαδίκτυο;
  • Ποιες είναι οι ανάγκες των παιδιών σε αυτό το αναπτυξιακό στάδιο;
  • Ποια όρια χρειάζεται να θέσουν οι γονείς;
  • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και πώς θα τους προλάβουμε;

Xρήσιμα σημεία από την παρουσίαση

Δείτε μερικά χρήσιμα σημεία από την παρουσίαση της κας. Σταύρου, επιστημονικού συνεργάτη του Καλλίπολις.

Η επιμορφωτική συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του τοπικού δικτύου αγωγής υγείας και του εκπαιδευτικού προγράμματος ευαισθητοποίησης με τίτλο «Συνδέσου & Μείνε Υγιής», που υλοποιούμε με τα υπόλοιπα τμήματα της ΣΤ τάξης του σχολείου μας τη φετινή σχολική χρονιά.

Σχετικά άρθρα αν έχετε χρόνο…

Οι στιγμές είναι κρίσιμες για το μέλλον των Κέντρων Πρόληψης όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας το σχετικό ψήφισμα. Το κέντρο πρόληψης Καλλίπολις ζητάει από όλους εμάς που γνωρίζουμε τις υπηρεσίες που παρέχει δωρεάν, σταθερά όλα αυτά τα χρόνια για να υποστηρίζει πολυεπίπεδα τη σχολική αλλά και την ευρύτερη κοινότητα, να δυναμώσουμε την προσπάθειά μας, να εκφράσουμε την αντίθεση μας στις αλλαγές που μεθοδεύονται για το μέλλον της πρόληψης στην Ελλάδα. Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε και να υπογράψετε το ψήφισμα. Πατήστε εδώ.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?