Να μην ντροπιάσετε τόσα αίματα που χύθηκαν…

από Love Teaching by Archodoula
1 λεπτά ανάγνωσης

Στις 27 Απριλίου 1864 η μεγάλη ηγετική μορφή της Επανάστασης, ο Στρατηγός Γιάννης Μακρυγιάννης, κλείνει τα μάτια του για πάντα. Ο μεγάλος Στρατηγός έφυγε «εξ’ υπερβαλλούσης σωματικής εξαντλήσεως», από τις πληγές που του άφησαν ο Αγώνας αλλά και αυτή η αγνωμονούσα εξουσία των αυλόδουλων και κολάκων.

Λίγο πριν το τέλος, ο περήφανος γέροντας γράφει:

«Βιαστικός γράφω και με την σημαία μου εις το χέρι. Έχετε γειά όλοι και τυραννίαν να μην αφήσετε να φωλιάση εις την πατρίδα, να μην ντροπιάσετε τόσα αίματα που χύθηκαν.»

Μακρυγιάννης

Ο σεμνός Μακρυγιάννης ήταν μια από τις πιο μορφωμένες ψυχές του ελληνισμού.  Και η μόρφωση αυτή είναι η ψυχική περιουσία μιας φυλής. Είναι η υπόσταση αυτού του πολιτισμού που έπλασε τους ανθρώπους και το λαό που αποφάσισε να ζήσει ελεύθερος ή να πεθάνει ..

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?