Εκπαιδευτική δράση Ολυμπιακής Εβδομάδας

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στο πλαίσιο της “Ολυμπιακής Εβδομάδας στα σχολεία” πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.

Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε, να γνωριστούμε και να περάσουμε όμορφες στιγμές μαζί με τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας (Ειδικό Σχολείο Β/θμιας) και του 20ου Γυμνασίου Πατρών αθλούμενοι στα παραολυμπιακά αθλήματα.

Ο κος. Κοτοπούλης, γυμναστής στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας οργάνωσε μία ωραία εκδήλωση όπου οι μαθητές/τριες, με την καθοδήγηση των γυμναστών έμαθαν πως παίζονται πολλά παραολυμπιακά αθλήματα όπως:

  • γκόλμπολ(goalball), ομαδικό άθλημα, σχεδιασμένο για τυφλούς αθλητές,
  • καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο,
  • βόλεϊ καθήμενων,
  • τρέξιμο τυφλών με βοηθό
  • ping pong

Η δράση συμπερίληψης ήταν πολύ σημαντική για τους μαθητές/τριες, γιατί έμαθαν βιωματικά πως ένα άτομο με αναπηρία αντιμετωπίζει την σωματική του έλλειψη και φέρνει σε πέρας οποιοδήποτε έργο. Τέλος, έκαναν πράξεις αγάπης στους συνανθρώπους τους!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?