Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας 2024 

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

«Όλοι οι πολιτισμένοι λαοί έχουν μία κοινή πατρίδα, την Αρχαία Ολυμπία, στην Ελλάδα»

Βίκτωρ Ουγκώ

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, όπως πριν από κάθε Ολυμπιάδα αναγγέλλοντας την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων. Πρωθιέρεια, στα χέρια της οποίας «γεννήθηκε» η Ολυμπιακή Φλόγα, ήταν η ηθοποιός Μαίρη Μηνά.

ΕΡΤ Α.Ε.

Μετά την Τελετή, οι δρομείς κρατώντας τη Δάδα με τη Φλόγα θα διασχίσουν την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα για να καταλήξουν στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου θα παραδώσουν τη Φλόγα στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 με έδρα το Παρίσι, που φέτος θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου (Les Jeux olympiques d’été de 2024).

Υπεύθυνη για τη διεξαγωγή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Το λιτό και συμβολικό τελετουργικό πραγματοποιήθηκε στο βωμό που υπάρχει στο χώρο του ναού της Ήρας (Ηραίον), στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Η Δάδα είναι εμπνευσμένη από τις ραβδώσεις της κολώνας που φαίνονται σε ναούς της αρχαίας κλασσικής περιόδου.

Τη χορογραφία Θρόισμα της Ιεράς σιωπής έχει εμπνευστεί και σκηνοθέτησε η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και την εκτέλεσαν 35 ιέρειες και 15 κούροι.

Τις ενδυμασίες των συντελεστών του χορού δημιούργησε η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου.

Ο Ολυμπιακός Ύμνος ερμηνεύτηκε από την κορυφαία μέτζο σοπράνο Τζόις Ντι Ντονάτο ενώ οικοδεσπότης ήταν ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας.

πηγή: www.ertnews.gr

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ 2024 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?