Ας φανταστούμε, από τον Ευγένιο Τριβιζά

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης

“Για να εφεύρεις, χρειάζεσαι μόνο φαντασία και ένα σωρό σκουπίδια. Οι επιστήμονες επιστρατεύουν πιο πολύ τη φαντασία, παρά τη γνώση τους. Η γνώση περιορίζεται σε αυτό που καταλαβαίνουμε μια ιστορική στιγμή, ενώ η φαντασία αγκαλιάζει αυτά που θα επινοήσουμε στο μέλλον. Στόχος του εκπαιδευτικού συστήματος δεν πρέπει να είναι τόσο η γνώση, όσο το να καλλιεργήσουμε τη φαντασία.”

Παρακολουθήστε την ενδιαφέρουσα ομιλία  «Ας φανταστούμε»  για τη σημασία της φαντασίας του βραβευμένου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ευγένιου Τριβιζά στο συνέδριο Tedx Athens 2013.

Let’s imagine…: Eugene Trivizas at TEDxAthens 2013

TEDx Talks

Ο Ευγένιος Τριβιζάς μίλησε για τη σημασία της φαντασίας στη ζωή των παιδιών και για τον τρόπο με τον οποίο το εκπαιδευτικό σύστημα οφείλει να βοηθά τα παιδιά να ξεπερνούν την πραγματικότητα αντί να την υπηρετούν. Τέλος,  μας παροτρύνει να χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας, για να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο.

You may also like

1 σχόλιο

Δεν είναι απλά κούτες… – Loveteaching 17 Ιουνίου 2020 - 12:38

[…] Ευγένιου Τριβιζά  στο συνέδριο Tedx Athens 2013 πατώντας εδώ […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?