Εικονογραφημένη ιστορία: Η ιπτάμενη σκάφη

από Love Teaching by Archodoula
8 λεπτά ανάγνωσης

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου και της διδασκαλίας της 13ης ενότητας της Νεοελληνικής γλώσσας της Στ δημοτικού «Τρόποι ζωής και επαγγέλματα» (Η ιπτάμενη σκάφη), αναφορικά με την εκμάθηση συγγραφής μίας εικονογραφημένης ιστορίας, οι μαθητές δημιούργησαν τις δικές τους εικονογραφημένες ιστορίες.

Ερέθισμα για τη δραστηριότητα αποτέλεσε η εικονογραφημένη ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά, Φρουτοπία «Η ιπτάμενη σκάφη», εκδ. Πατάκη, Aθήνα, 1992 που βρίσκεται στο σχολικό βιβλίο. Ο Πίκος Απίκος, ρεπόρτερ της εφημερίδας Τρέχα Γύρευε, παλιότερα είχε αποκαλύψει όλα τα συναρπαστικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Φρουτοπίας. Η Φρουτοπία, για όσους δεν το ξέρουν, είναι ο τόπος όπου τα φρούτα κήρυξαν την ανεξαρτησία τους και ορκίστηκαν να μην αφήσουν ποτέ μανάβη πόδι να πατήσει στον τόπο τους.

Οι μαθητές στη συνέχεια φαντάστηκαν τη συνέχεια του ταξιδιού του Πίκου Απίκου από την εικονογραφημένη ιστορία και δημιούργησαν τη δική τους εικονογραφημένη ιστορία!

  • Πρώτα σκέφτηκαν τι μπορεί να έγινε μετά την απογείωση και σε ποια περιπέτεια βρέθηκε (μπορεί να άρχισε καταιγίδα ή μπορεί να τελείωσαν οι μπαταρίες κ.ά.)
  • έπειτα ζωγράφισαν την περιπέτειά του στο ειδικό φύλλο για κόμικς που τους δόθηκε
  • τέλος, έβαλαν τα λόγια του ή τις σκέψεις του σε μπαλονάκια και έφτιαξαν διαλόγους εφόσον συνάντησαν κι άλλα πρόσωπα.

Δείτε στη συνέχεια ένα δείγμα την ευφάνταστη δουλειά τους!

Εικονογραφημένη ιστορία:

” Η συνέχεια της ιπτάμενης σκάφης”

Slideshow με τις ιστορίες των παιδιών!

Οι δημιουργίες των μαθητών στόλισαν τον τοίχο από τον διάδρομο του πρώτου ορόφου του σχολείου μας!

Δημιουργώ comic με το comic creator

Παιδιά, ελπίζω να σας αρέσει η ιδέα μου! Μπορείτε αν θέλετε να δημιουργήσετε εικονογραφημένες ιστορίες με ψηφιακό τρόπο χρησιμοποιώντας την παρακάτω εφαρμογή! Πατήστε στην εικόνα κι αρχίστε να δημιουργείτε τις ιστορίες σας!

Τέλος, τι θα λέγατε να βλέπατε το πρώτο επεισόδιο από τη Φρουτοπία;

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1 – Ο Πίκος Απίκος και το θυελλώδες ταξίδι του προς τη Φρουτοπία

Ο Διευθυντής της εφημερίδας ανακοινώνει στον ρεπόρτερ ΠΙΚΟ ΑΠΙΚΟ την αποστολή του στη ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ. Παρακολουθούμε το ταξίδι του ΠΙΚΟΥ ΑΠΙΚΟΥ προς τη ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ και την άφιξή του στην πόλη. Βλέπουμε πλάνα από την καθημερινή ζωή στη ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ, ενώ το επεισόδιο κλείνει με τον ΠΙΚΟ ΑΠΙΚΟ να κατευθύνεται μαζί με τον ΑΣΤΥΝΟΜΟ στο μανάβικο του ΜΑΝΩΛΗ για να ξεκινήσουν τις έρευνες σχετικά με την εξαφάνιση του ΜΑΝΑΒΗ. Ημερομηνία Πρώτης Προβολής: 08/11/1985

OLD GREEK ANIME SERIES UPSCALED IN 1080p – 4K – 8K

Διαβάστε επίσης:

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?