Η οικογενειακή παλάμη

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος ασχολούμαστε με την ενότητα “Οικογένεια”. Στο πλαίσιο αυτό ακολουθούμε την μέθοδο project με απλό, διασκεδαστικό και κατάλληλο τρόπο για την ηλικία των μαθητών, δίνοντας έμφαση στις αξίες της συνεργασίας, της αγάπης και της φροντίδας μέσα στην οικογένεια.

Στόχοι:

  1. Να κατανοήσουν οι μαθητές την έννοια της οικογένειας και τα διαφορετικά είδη οικογενειών.
  2. Να αναγνωρίσουν τα μέλη της οικογένειας και τους ρόλους τους.
  3. Να αναπτύξουν αξίες συνεργασίας, αλληλοϋποστήριξης και σεβασμού μέσα στην οικογένεια.

Oικογένεια δάχτυλο | Εκπαίδευση για παιδιά | Kids Tv Greek

Kids Tv Greek – Τραγούδια για Μωρά

Στάδια Διδασκαλίας:

1. Εισαγωγή (10 λεπτά):

Η διδασκαλία ξεκίνησε ρωτώντας τα παιδιά τι σημαίνει η λέξη “οικογένεια” για αυτά, ενθαρρύνοντάς τα να πουν ποιους θεωρούν μέλη της οικογένειάς τους. Τονίστηκε ότι κάθε οικογένεια μπορεί να είναι διαφορετική, με διαφορετικό αριθμό μελών, αλλά όλες οι οικογένειες μοιράζονται την αγάπη και τη φροντίδα μεταξύ των μελών τους.

2. Κύριο Μέρος (20 λεπτά):

  • Παρουσίαση εικόνων οικογενειών: Έγινε επίδειξη εικόνων από διαφορετικά είδη οικογενειών (π.χ., μικρές, μεγάλες, μονογονεϊκές, με παππούδες κ.λπ.) και συζήτηση με τα παιδιά ότι όλες οι οικογένειες είναι σημαντικές, ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών.
  • Ρόλοι στην οικογένεια: Τα παιδιά περίγραψαν τι κάνουν τα μέλη της οικογένειάς τους και μιλήσαμε για το γεγονός ότι ο καθένας έχει έναν ρόλο και συνεισφέρει στην οικογένεια.

3. Κατασκευή (15 λεπτά):

Στο τέλος, οι μαθητές κατασκεύασαν την οικογενειακή παλάμη τους με τα σημαντικότερα πρόσωπα της οικογένειάς τους!! Είναι όλες υπέροχες και ξεχωριστές! Δείτε μερικές από αυτές!

Κάθε οικογένεια είναι μοναδική και η συνεργασία και η φροντίδα είναι σημαντικά σε κάθε οικογενειακή σχέση.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More