Η θλιμμένη αγελάδα του Ευγένιου Τριβιζά

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Σήμερα, στο Ανθολόγιο διαβάσαμε το απόσπασμα “Η θλιμμένη αγελάδα” από το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά ” Ο ταύρος που έπαιζε πίπιζα”. Στη συνέχεια, μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω:

Αφήγηση: Χρύσα Κατσαντώνη
Μουσική επιμέλεια/παραγωγή: Γιώργος Ευαγγέλου
Η ηχογράφηση των αφηγήσεων έγινε στο Dare Studio στην Κατερίνη.

Παρουσίαση βιβλίου

Μια άσπρη αγελάδα με ροζ μουσούδα και μια καφετιά βούλα στη ράχη επισκέπτεται ένα πρωί τον ξακουστό ταυρομάχο Ελ Πεπόλδο ντε Θαλούθας ντε Βερέγγας ντε Βεράντας*, την ώρα που ντυμένος με την χρυσοκέντητη στολή του παίρνει το πρωινό του. Από το ένα μάτι της αγελάδας στάζουνε δάκρυα πόνου και από το άλλο δάκρυα απελπισίας.
Ποια είναι αυτή η αγελάδα; Από πού έρχεται; Τι την βασανίζει; Θα καταφέρει να πείσει τον ταυρομάχο να ματαιώσει τη μεγάλη ταυρομαχία**; Θα μάθει ο μελλοθάνατος ταύρος να παίζει πίπιζα; Και τι θα απογίνουν τα τρία χαριτωμένα μοσχαράκια; Θα ζήσουνε ευτυχισμένα ή θα καταντήσουνε χοτ ντογκ;
Μια ιστορία που διαδραματίζεται στη θρυλική Ισπεπονία και που θα πείσει όλους τους διάσημους ταυρομάχους του κόσμου να αλλάξουν αμέσως επάγγελμα.

* Όποτε ο Ελ Πεπόλδο ντε Θαλούθας ντε Βερέγγας ντε Βεράντας εμφανιζόταν στην αρένα, το πλήθος τον έραινε με μυρωμένα γαρίφαλα κι όποτε νικούσε τον άγριο ταύρο με τα στριφτά κέρατα, λιποθυμούσαν επί τόπου από συγκίνηση τουλάχιστον οχτώ γοητευτικές δουλτσινέες.
** Προς απελπισίαν του Ελ Μιγκουέλ Εσχροκερδόν ντε Παραδιόν, διοργανωτή της ταυρομαχίας.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι εξερευνητής και ταχυδακτυλουργός. Έχει ανακαλύψει τη Φουρφουρμβέργη, το Αβγατηγανιστάν, το Πιπερού, τη Χώρα του Χασμουρητού, τη Χώρα των Λασπάνθρωπων, τη Μουσμουλάνδη και το όγδοο χρώμα του ουράνιου τόξου. Ζει στο Νησί των Πυροτεχνημάτων με τον Πουκιπόν, τον άσπρο του ελέφαντα, και τον παπαγάλο του τη Σύνθια. Το Νησί των Πυροτεχνημάτων έχει ηφαίστεια πυροτεχνημάτων, ένα δάσος με πασχαλιές, τρεις καταρράχτες χαρτοπόλεμου, ένα ποτάμι με πεταλουδόψαρα, μια σπηλιά με μυστικά και ένα λιβάδι με τετράφυλλα τριφύλλια. Ο πιο καλός φίλος του Ευγένιου Τριβιζά είναι ο Κάπταιν Βαρθολομαίος Μπόρφιν, ο φαλαινοσώστης. Κάθε τόσο πηγαίνουνε μαζί μακρινά ταξίδια μ' ένα φαλαινοσωστικό καράβι και σώζουνε φάλαινες από φαλαινοθήρες, ταύρους από ταυρομάχους, πριγκίπισσες από δράκους και δράκους από πρίγκιπες. Όποτε δεν εξερευνεί άγνωστες χώρες και χαμένα νησιά ο Ευγένιος Τριβιζάς πίνει στον κήπο του βυσσινάδα με παγάκια από δροσοσταλίδες, παίζει μπάσκετ με τον άσπρο του ελέφαντα και γράφει παραμύθια που του ψιθυρίζει στ' αυτί του η Σύνθια, ο παπαγάλος. Όποιο παιδί έχει καμιά απορία σχετικά με άγνωστα νησιά, χαμένους θησαυρούς ή άσπρους ελέφαντες, μπορεί να του γράψει, και ο Πελέ, ο ταχυδρομικός πελεκάνος, θα πάει το γράμμα στο Νησί των Πυροτεχνημάτων. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Με αφορμή το κείμενο του Ανθολογίου διαβάσαμε το βιβλίο στην τάξη και μετά ζωγραφίσαμε και αποτυπώσαμε τη δική μας φανταστική εκδοχή για τη συνέχεια της δημοφιλούς ιστορίας του Ευγένιου Τριβιζά!

You may also like

1 σχόλιο

Η συνέχεια της «Θλιμμένης αγελάδας» – Loveteaching 12 Ιανουαρίου 2022 - 08:20

[…] Η θλιμμένη αγελάδα του Ευγένιου Τριβιζά […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?