Δημιουργία επιτραπέζιου ευρωπαϊκού παιχνιδιού

by Love Teaching by Archodoula
3 minutes read
Κατά την υλοποίηση δράσεων στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Teachers 4 Europe δημιουργήσαμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που το ονομάσαμε “Έχεις διαβατήριο; Φύγαμε για τις ευρωπαϊκές χώρες!”
Το επιτραπέζιο παιχνίδι αποτελείται από μία πλαστικοποιημένη αφίσα-χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από ένα παιδικό εκπαιδευτικό “διαβατήριο”, από 12 καρτέλες βασικών στοιχείων-διαβατήρια των ευρωπαϊκών χωρών, από αυτοκόλλητα με νομίσματα και αξιοθέατα ευρωπαϊκών χωρών, από 1 ζάρι και stickies που χρησιμοποιούνται ως πιόνια.
Τα παιδιά ρίχνουν τα ζάρια κι ανάλογα με τον αριθμό που τυγχάνουν εντοπίζουν στο αριστερό μέρος της αφίσας την ευρωπαϊκή  πρωτεύουσα που αντιστοιχεί στον αριθμό που έτυχαν. Στη συνέχεια, πρέπει να βρουν τη χώρα που ανήκει η πρωτεύουσα και να την εντοπίσουν στο χάρτη. Εφόσον, την βρουν σωστά παίρνουν το διαβατήριο και εντοπίζουν τον προορισμό τους!
Διαβάζουν πληροφορίες για τη χώρα που θα ταξιδέψουν, έπειτα κολλούν το νόμισμα της και το σημαντικότερο αξιοθέατο που θα επισκεφθούν!

Μάθαμε παίζοντας τον πολιτισμό 
και τις συνήθειες των ευρωπαϊκών λαών!


You may also like

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?