Εθισμός στο διαδίκτυο

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Ο εθισμός στο Διαδίκτυο αναφέρεται στην περίπτωση που το διαδίκτυο αποκτά μεγαλύτερη σημασία και προτεραιότητα στη ζωή μας από τους φίλους, την οικογένεια και την εργασία μας, κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας και αποτελεί ένα στοιχείο της που δε θέλουμε να αποχωριστούμε.

Μια σημαντική παράμετρος του θέματος του εθισμού στο διαδίκτυο που χαρακτηρίζει την εποχή μας είναι ο εθισμός στα διαδικτυακά παιχνίδια με αποτέλεσμα παιδιά, έφηβοι και ενήλικες να είναι «αγκαλιά» με τον υπολογιστή.

Τα άτομα με εθισμό στα παιχνίδια έχουν προβλήματα στην καθημερινότητά τους και την ψυχική τους διάθεση. Επίσης, επηρεάζεται η εργασία τους (για ενήλικες), η ακαδημαϊκή τους πορεία, η επίδοση στο σχολείο, οι σχέσεις τους με γονείς και συνομηλίκους. Οι έρευνες δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου, που παρουσιάζουν κατάχρηση ή εθισμό σε αυτό, είναι παίκτες διαδικτυακών παιχνιδιών.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, λοιπόν, ο εθισμός στο Διαδίκτυο και στα διαδικτυακά παιχνίδια και γι’ αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση και ενημέρωση από τους ειδικούς σε όλους τους εμπλεκόμενους (άτομα και φορείς).

Διαδικτυακό σεμινάριο για τον εθισμό στο διαδίκτυο

Στο webinar που μπορείτε να δείτε παρακάτω από το saferinternet του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου γίνεται λόγος για το φαινόμενο της υπερβολικής χρήσης του διαδικτύου που συμπεριλαμβάνει τα διαδικτυακά παιχνίδια και τα κοινωνικά δίκτυα.

SaferInternet4Kids- Ελληνικό Κέντ. Ασφαλ. Διαδικτ.

 Εθισμός στο διαδίκτυο για παιδιά Δημοτικού

Το Ελληνικο Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου δημιούργησε ένα βίντεο για τον διαδικτυακό εθισμό για παιδιά Δημοτικού, στα πλαίσια της καμπάνιας Back to School 2018.

SaferInternet4Kids- Ελληνικό Κέντ. Ασφαλ. Διαδικτ.

Μπορείτε να διαβάσετε και τα παρακάτω συναφή άρθρα:

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?