Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Εθισμός στο διαδίκτυο

Ο εθισμός στο Διαδίκτυο αναφέρεται στην περίπτωση που το διαδίκτυο αποκτά μεγαλύτερη σημασία και προτεραιότητα στη ζωή μας από τους φίλους, την οικογένεια και την εργασία μας, κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας και αποτελεί ένα στοιχείο της που δε θέλουμε να αποχωριστούμε.

Μια σημαντική παράμετρος του θέματος του εθισμού στο διαδίκτυο που χαρακτηρίζει την εποχή μας είναι ο εθισμός στα διαδικτυακά παιχνίδια με αποτέλεσμα παιδιά, έφηβοι και ενήλικες να είναι «αγκαλιά» με τον υπολογιστή.

Τα άτομα με εθισμό στα παιχνίδια έχουν προβλήματα στην καθημερινότητά τους και την ψυχική τους διάθεση. Επίσης, επηρεάζεται η εργασία τους (για ενήλικες), η ακαδημαϊκή τους πορεία, η επίδοση στο σχολείο, οι σχέσεις τους με γονείς και συνομηλίκουςΟι έρευνες δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου, που παρουσιάζουν κατάχρηση ή εθισμό σε αυτό, είναι παίκτες διαδικτυακών παιχνιδιών.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, λοιπόν, ο εθισμός στο Διαδίκτυο και στα διαδικτυακά παιχνίδια και γι’ αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση και ενημέρωση από τους ειδικούς σε όλους τους εμπλεκόμενους (άτομα και φορείς).

Στο webinar που μπορείτε να δείτε παρακάτω από το saferinternet του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου γίνεται λόγος για το φαινόμενο της υπερβολικής χρήσης του διαδικτύου που συμπεριλαμβάνει τα διαδικτυακά παιχνίδια και τα κοινωνικά δίκτυα.

Μπορείτε να διαβάσετε και τα παρακάτω συναφή άρθρα:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s