Στο δάσος της Σοφίας Ζαραμπούκα

από Love Teaching by Archodoula
7 λεπτά ανάγνωσης

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, με τις Διευθύνσεις Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης των Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Βοιωτίας, συμμετέχουμε στην υλοποίηση του Έργου «Μαζί για το ΔάSOS» στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το ΥΠΑΙΘ, Διεθνούς Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση», του οποίου εθνικός χειριστής στην Ελλάδα είναι η ΕΕΠΦ. Το έργο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Π. & Α. Κανελλοπούλου(https://pacf.gr)

Σήμερα, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Μαζί για το ΔάSOS» #mazigiatodaSOS, οι μαθητές της Α και Β τάξης διάβασαν και επεξεργάστηκαν το παραμύθι “Στο δάσος” της Σοφίας Ζαραμπούκα το οποίο μας απέστειλε δωρεάν η ΕΕΠΦ.

Η λέξη δημοκρατία και λέξη αρχηγία πρέπει να συμβαδίζουν με γνώμονα την ελευθερία , την ασφάλεια και τη σοφία … !

Το παραμύθι της Σοφίας Ζαραμπούκα διδάσκει με γλαφυρό τρόπο τις πολύτιμες  έννοιες και αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας … που αντιμάχονται και υπερτερούν έναντι της δικτατορίας και του απολυταρχισμού . 

Στη συνέχεια μπορείτε να το διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή πατώντας την εικόνα.

Τα ζώα στο παραμύθι διενεργούν εκλογές για να επιλέξουν τον καλύτερο αρχηγό. Για κάποιους λόγους διαταράσσεται η ισορροπία στο δάσος και η επικράτηση, τελικά, του καταλληλότερου αρχηγού επιφέρει ξανά την ισορροπία στο δάσος.

Το παραμύθι συνδυάζεται με την επικαιρότητα καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Σκεφτήκαμε λοιπόν κι εμείς να διενεργήσουμε εκλογές. Όχι όμως προσώπων! Αλλά για την επόμενη έκπληξη που θα μας ετοιμάσει η κυρία μας!

Οι αγαπημένες μας σκηνές σε ζωγραφιές

Οι μαθητές, στη συνέχεια, οπτικοποίησαν το παραμύθι εκφράζοντας τα συναισθήματά τους και αποτυπώνοντας την αγαπημένη τους σκηνή από το παραμύθι!

Φύλλα ελεύθερης εικαστικής δημιουργίας για το βιβλίο της Σοφίας Ζαραμπούκα

Μετά την ανάγνωση του αγαπημένου παραμυθιού της Σοφίας Ζαραμπούκα “Στο δάσος”, με πρωταγωνιστές τον ελέφαντα, το λιοντάρι και την κουκουβάγια, για το οποίο οι μαθητές επεξεργάστηκαν τα ακόλουθα φύλλα εικαστικής δημιουργίας και γραφής από την ιστοσελίδα  http://taniamanesi-kourou.blogspot.com/2013/11/10.html Copyright © Tania Manesi.

Τέλος, σας προτείνουμε να διαβάσετε ένα σχετικό βιβλίο με το θέμα που διαπραγματευόμαστε, την «Nτενεκεδούπολη» της Ευγενίας Φακίνου την οποία είχαμε επεξεργαστεί στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η «Nτενεκεδούπολη» αποτελεί την αλληγορία μιας πολιτείας που η ευτυχία της διακόπτεται απότομα από την εισβολή ενός δικτάτορα. Ο Λαδένιος, που φιλοδοξεί να κυβερνήσει, διαταράσσει την ισορροπία των κατοίκων. Εκείνοι, κάνουν αποτυχημένες προσπάθειες να τον ανατρέψουν, αλλά μάταια. Τέλος, συσπειρώνονται και καταφέρουν να διώξουν το δικτάτορα Λαδένιο επαναφέροντας την ελευθερία και τη δημοκρατία στη Ντενεκεδούπολη.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?