3 δωρεάν παιδικά βιβλία για τον κορωνοϊό

από Love Teaching by Archodoula
5 λεπτά ανάγνωσης
Φαντάζομαι έχετε διαβάσει πολλά και δε θέλετε να ακούσετε άλλο για τον κορωνοϊό…
Σας καταλαβαίνω και δίκιο έχετε…
 
 
Παραθέτω παρακάτω 3 παιδικά βιβλία που είναι αρκετά ενδιαφέροντα και διαβάστε τα όποτε θέλετε…
1) «Κορώνα και Γράμματα» –
 Παραμύθι της Στέλλας Τριανταφύλλου 
και του Ευθύμιου Χαλκιά
Το παραμύθι «Κορώνα και Γράμματα» είναι γραμμένο με χιουμοριστικό τρόπο και δείχνει τη νέα πραγματικότητα που επιβάλλει ο κορωνοϊός, συμπεριλαμβανομένης της καραντίνας, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Ο ήρωας παρουσιάζει τη διαμονή του στο σπίτι και παρακολουθούμε τις συναισθηματικές του αντιδράσεις και την εξέλιξή του από την άγνοια στη γνώση και από την ανία στη δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου του. Δίνεται αισιόδοξο μήνυμα αναφορικά με τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε συλλογικά μέσα από αυτήν τη διεθνή πρόκληση. Το έργο εμπεριέχει και δραστηριότητες στο τέλος οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο από τους γονείς, όσο και από τους επαγγελματίες (εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, γιατρούς, λογοθεραπευτές κτλ.).
2)  «Πως αντιμετωπίζω τον κορονοϊό» – 
Παιδικός οδηγός για τον Covid19 
της Δέσποινας Χριστοφορίδου
Γεια σου, είμαι ο Μπιμπίκος, ο φίλος σου στην καραντίνα. Έφτιαξα αυτόν τον οδηγό για να δώσω απαντήσεις στις ερωτήσεις σου για τον κορονοϊό. Όταν άκουσα πρώτη φορά για τον κορονοϊό δεν μπορούσα να καταλάβω περί τίνος πρόκειται ούτε και το λόγο που βρισκόμουν σε κίνδυνο. Τώρα όμως έμαθα, και σκοπεύω να σου τα εξηγήσω όλα. Ας ξεκινήσουμε! Πάτησε εδώ https://www.dropbox.com/s/dl/tw98ztsavz22oh6/Πως%20αντιμετωπίζω%20τον%20κορονοϊό%20-%20Δέσποινα%20Χριστοφορίδου.pdf για να με διαβάσεις!
3) «Κορωνοϊός» – Ένα βιβλίο για παιδιά των Elizabeth Jenner, Kate Wilson & Nia Roberts
 
 

Από τις εκδόσεις Ίκαρος διατίθεται δωρεάν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο https://www.dropbox.com/s/dl/8h4oa31aldgc04e/Κορωνοϊός%20-%20Ένα%20βιβλίο%20για%20παιδιά.pdf για τον κορωνοϊό που έχει στόχο να βοηθήσει τους γονείς και τα μικρά παιδιά να απαντήσουν σε πιθανές ερωτήσεις γύρω από τον ιό και την ασθένεια COVID-19 με απλά λόγια.

Η έκδοση αποτελεί μια πρωτοβουλία του βραβευμένου, ανεξάρτητου, εκδότη παιδικών βιβλίων Nosy Crow σε εικονογράφηση του Axel Scheffler και κείμενα των Elizabeth Jenner, Kate Wilson & Nia Roberts. Η επιστασία του βιβλίου έγινε από τον καθηγητή Graham Medley του London School of Hygiene & Tropical Medicine και την συνεργασία δύο δασκάλων και ενός παιδοψυχίατρου.
Οι εκδόσεις Ίκαρος ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Nosy Crow να διαθέσουν το βιβλίο στα ελληνικά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όλοι οι συντελεστές της αγγλικής, αλλά και της ελληνικής έκδοσης, εργάστηκαν εθελοντικά.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?