Δημοσιεύθηκε στην ιστορία

Η γεμάτη τόλμη Επανάσταση του 1821

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η ιστοσελίδα epanastasi1821.online έχει σκοπό να γνωρίσουν οι νέες γενιές την ιστορία της πατρίδας μας και να εμπνευστούν από αυτή. Έχει μονάχα επιμορφωτικό χαρακτήρα και δεν έχει ούτε κερδοσκοπικό ούτε διαφημιστικό σκοπό. Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στην εξαιρετική ιστοσελίδα!

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε το παρακάτω όμορφο βίντεο με ρητά και σημαντικά λόγια των ηρώων της επανάστασης του 1821!

Τέλος, θα κλείσουμε την ανάρτηση με ένα παιχνίδι για το οποίο συνεργάστηκε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου με το σχολείο.

Είναι ένα παιχνίδι 15 ερωτήσεων που αφορά όλα τα παιδιά, αλλά και όλη την οικογένεια, καθώς περιέχει πλούσιο υλικό και γνώσεις για μικρούς και μεγάλους!

Τα παιδιά καλούνται να δουν ένα σύντομο βίντεο, να ακούσουν ένα τραγούδι ή ποίημα, ή να δουν ένα θεατρικό σκετς και στη συνέχεια να απαντήσουν σε μία ερώτηση.

Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο και δε μας ενδιαφέρουν οι σωστές απαντήσεις. Το σημαντικό είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τη σημασία της θυσίας και του αγώνα των εθνικών ηρώων μας για την απελευθέρωση της χώρας μέσα από το παιχνίδι.

Επιλέξτε την τάξη σας και αρχίστε το παιχνίδι! Πατήστε στην εικόνα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s